18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Küçüksu ve Göksu'nun dönüşü.

Küçüksu Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı Tesisi sayesinde Beylerbeyi’nden Anadoluhisarı’na kadar, İstanbul Boğazı’nın en güzel sahil şeridine atıksu girişi engellenecek, böylece Küçüksu ve Göksu dereleriyle birlikte Boğaz’ın bu bölgesi, tekrar eski güzelliklerine kavuşacak.

Kirli sular Küçüksu Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı’nda arıtıldıktan sonra 336 metre uzunluğundaki bir hat ile İstanbul Boğazı’nın 67 metre derinliğinden, Karadeniz’in dip akıntısına verilecek. Bu tesis sayesinde Küçüksu ile Çekmeköy Vadisi ve İstanbul Boğazı’nın Beylerbeyi-Kanlıca arasındaki sahili atık sulardan kurtulmuş olacak.

Çevre ve insan sağlığı açısından hayati ehemmiyete sahip olan ve önümüzdeki yılların nüfus artışı hesaplanarak planlanan Küçüksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı, 7.57 metreküp/saniye (654 bin metreküp/gün) atıksu debisini arıtacak kapasite ile 1 milyon 400 bin İstanbulluya hizmet verecek.

"Küçüksu Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı" projesi sayesinde Üsküdar, Ümraniye ve Beykoz ilçelerinin bir kısmı ile Çekmeköy, Aşağı ve Yukarı Dudullu atıksulardan kurtulacak.
www.ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 20:04:38
Güncelleme :9 Mayıs 2004 Pazar 18:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?