23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYKOZ - İSTANBUL

Memnun kalmadığınız doktoru değiştirebilirsiniz

Beykoz Belediyesi ‘Kanser Tedavisinde Zihin Gücü ve Bilimsel Doğal Tıp Teknikleri’ konulu bir seminer düzenledi. Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Şafak Nakajima: ‘Radyoterapi, kemoterapi ve cerrahi müdahalenin yanı sıra beynimiz tarafından olumlu düşünce üretimi de kansere karşı mücadelede etkin rol oynuyor” dedi.

Bazı vakalarda meditasyon ve gevşeme tekniklerini kullanarak tedavide % 50 -%60 oranında iyileşme hızına ulaşabiliyor. Ayrıca akupunktur sayesinde stresi kontrol altına alarak zihinde olumlu düşüncelerin aktif hale gelmesi sağlanıyor.

Nakajima’nın ardından seminerde konuşan Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Meral Açman ise ülkemizde ve dünyada yeni gelişmekte olan ‘Hasta Hakları’ kavramı konusunda Beykoz halkına aydınlatıcı bilgiler verdi.

Sağlık hizmetlerinin toplumun tüm kesimleri tarafından eşit bir şekilde alınması için Sağlık Bakanlığımız tarafından düzenlenen bir mevzuat bulunduğunu ifade eden Akman: ‘Mevzuatımıza göre herkesin tedavi olacağı sağlık kuruluşunu ve doktorunu seçme özgürlüğü vardır. Tüm hastalar ve hasta yakınları tedavinin seyri hakkında doktorundan bilgi talep edebilir. Tedaviden memnun kalmayan hasta tedavisini yarıda kesip doktorunu değiştirebilir. Ayrıca sağlık hizmeti veren kuruluşların hastaların can ve mal güvenliğini temin etme konusunda çok hassas davranmaları gerekir’ şeklinde konuştu.


Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 01:16:04
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 15:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?