28
Mayıs
2024
Salı
BEYKOZ - İSTANBUL

Orman bürokratının ormana ettiği

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Serdaroğlu Özel Ormanı'ndaki projeye, firmanın sicili bozuk olduğu için karşı çıktıklarını belirterek, "Acarkent ve Acaristanbul'da kaide, hak, hukuk, mevzuat dikkate alınmadan, dümdüz yollarına devam ettiler" dedi. Pepe, sözkonusu proje ile ilgili olarak zamanında itiraz edilemediğini belirterek, "Çünkü, dönemin İstanbul Bölge Müdür Yardımcı, bu evrakları sümenaltı etmiştir. Arkadaşlar, bakanlıktan uzaklaştırıldıktan sonra, söz konusu şirkette işbaşı yaptı" dedi.


TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili İsmail Alptekin'in başkanlığında toplandı.

Pepe, AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar'ın, "İstanbul'daki orman talanına" ilişkin gündemdışı konuşmasına yanıt verdi.

Bakanlığın, Serdaroğlu Özel Ormanı'nda yaptığı işlemler hakkında bilgi veren Pepe, Serdaroğlu Özel Ormanı'na, talep üzerine 12 ay önce izin verildiğini, talep karşılığında bu sürenin 4 ay daha uzatıldığını kaydetti.

Pepe, Orman Genel Müdürlüğünün, kesin izin talebini uygun görmediğini, 14 Kasım 2002 tarihinde Serdaroğlu Özel Ormanı'na verilen ön iznin iptal edildiğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığından izin alınmadan, Beykoz Belediyesince, 10 Nisan 2003'te yapı ruhsatı verildiğini ve inşaatların başladığını ifade eden Pepe, ruhsata yasal süresi içinde itiraz edilmediğini kaydetti. Pepe, "Çünkü, dönemin İstanbul Bölge Müdür Yardımcı, bu evrakları sümenaltı etmiştir. Arkadaşlar, bakanlıktan uzaklaştırıldıktan sonra, söz konusu şirkette işbaşı yaptı" dedi.

Beykoz Belediye Başkanlığı aleyhine, özel orman için verilen yapı ruhsatlarının iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açıldığını vurgulayan Pepe, İstanbul 3. İdare Mahkemesince bu talebin reddedildiğini kaydetti.

Beykoz Orman İşletme Şefliği Toplu Koruma ekibince, Serdaroğlu Özel Ormanı'na koruma ve kontrol için gidildiğini ifade eden Pepe, özel orman görevlilerince ekibin koruma ve kontrol görevini yerine getirmesinin engellendiğini vurguladı.

Pepe, "İdaremizce, Acarlar İnşaat Taah. San ve Tic. A.Ş. aleyhine ihtiyati tedbir talepli Serdaroğlu Özel Ormanı'nda tapuda kurulmuş olan kat irtifaklarının iptali ve kayıtlardan terkini talebi ile Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmış olup, halen sürmektedir" diye konuştu.

Pepe, "Acaristanbul denilen, Serdaroğlu Özel Ormanı'ndaki projeye itirazımızın özünde saklı olan şey şudur: Bu firmanın sicili bozuk. Daha önce yüzde 6 olarak aldığı hakkı suistimal etti, yüzde 94'lere çıkardı. Bunu, Sait Molla Ormanı'nda yaptı" diye konuştu.

Pepe, Beykoz Konakları için bakanlığından hiçbir izin alınmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ne Acarkent'te ne Acaristanbul'da kaide, hak, hukuk, mevzuatın hiçbirisi dikkate alınmadan, dümdüz yollarına devam ettiler. Acarkent'i havadan görseniz, bir zamanlar özel orman olduğunu söyleyemezsiniz; bırakın ormanı, bir tek ağaç göremezsiniz. Beton alanına dönmüştür."

Kaynak : Anadolu Ajansı

aa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 17:11:59
Güncelleme :29 Kasım 2006 Çarşamba 17:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?