18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Sahte bakanlık personeli gözaltında

SAHTE BAKANLIK PERSONELİNE JANDARMA BASKINI

Beykoz'da, kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personeli olarak tanıtıp işyeri sahiplerinden tehdit ve şantajla para aldıkları belirlenen 2 kişi jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı. Gazetede okudukları bir haberden esinlenerek dolandırıcılık yaptıkları öğrenilen zanlıların üzerlerinden sahte bakanlık personeli kartları çıktı.

Alınan bilgiye göre, Beykoz'a bağlı Polonezköy'de kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Marmara Bölge Müdürlüğü personeli olarak tanıtan 2 kişinin, bölgedeki işyerlerini gezerek tehdit ve şantajla menfaat sağladıkları belirlendi. İhbar üzerine çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlıların izine ulaşmayı başardı. Jandarma ekipleri adreslerini tespit ettikleri zanlıları yakalamak için önceki gün harekete geçti. Jandarmanın çalışmaları sürerken, Beykoz Ali Bahadır Köyü'nde faaliyet gösteren bir ekmek fırınına gelen zanlıların, kendilerini yine bakanlık personeli olarak tanıtıp fırın sahibi Osman Çakır'a "Burada yabancılar çalışıyor mu? Çalışanların portör muayenesi var mı?" diye sorarak, "Bu fırın kirli ve pis buraya tutanak tutar ve kapatırız" şeklinde tehditte bulundukları belirlendi. Zanlıların bakanlık personeli olmadığını fark eden işyeri sahibi, şüphelilere fark ettirmeden jandarmaya haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri zanlıları Mahmut Şevket Paşa Köyü yolu üzerinde yakaladı

. Yapılan incelemelerde zanlıların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda çalışmadıkları tespit edildi. Zanlıların üstlerinde ve araçlarında yapılan aramada ise 2 adet kendi adlarına sahte olarak düzenlenmiş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda çalıştıklarını gösteren kimlik belgesi ile bakanlık başlıklı çok sayıda belge ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan Ş.E.'nin "hırsızlık", "para itibari amme kâğıt ve damgalarda sahtecilik", "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 6, H. K.'nın ise "dolandırıcılık", "iflas" suçlarından 2 ayrı suç kaydının bulunduğu tespit edildi. İfadeleri alınan zanlıların gazetede okudukları bir haberden esinlenerek dolandırıcılık yaptıklarını söyledikleri öne sürüldü. Zanlılar işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

SAHTE BAKANLIK PERSONELİNE JANDARMA BASKINI
SAHTE BAKANLIK PERSONELİNE JANDARMA BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 12:26:01
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 23:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?