16
Haziran
2024
Pazar
BEYKOZ - İSTANBUL

Tarihi namazgah Cuma namazı için açıldı

İstanbul’u fethetmek için Anadolu içlerinden gelen Türklerin ilk yerleşim yerlerinden biri olan Anadolu Hisarı’ndaki tarihi namazgâh, bahar aylarının gelmesiyle ibadet için yeniden açıldı.

Beykoz Belediyesi sınırları içinde bulunan Anadolu Hisarı’ndaki namazgâhı, Sultan Yıldırım Beyazıt, İstanbul’un fethi hazırlığı kapsamında 1396’da askerlerin ibadet edebilmeleri için yaptırmıştı. Önceki yıllarda ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle mezbelelik içinde sarhoşların mekân tuttuğu yer haline dönüşen tarihi namazgâh, geçen yıl Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül girişimleriyle onarılarak ibadete açılmıştı.

Cuma namazı öncesinde düzenlenen törenle ibadete açılan tarihi namazgâhta tasavvuf musikisi konseri verildi, ilahiler okundu. Namazgâhın açılış töreninde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, atalarımızın inşa ettiği mekânlara sahip çıkarak devamını sağlamanın hepimizin görevi olduğunu belirterek, tarihi bir sorumluluğu yerine getirmenin memnuniyetini duyduklarını belirtti.

Törenin ardından başlayan Cuma Namazı’nda Anadolu Hisarı ve namazgâhın yapımında emeği geçen atalarımız için dua edildi. Cuma namazının ardından namazdan çıkanlara pilav-ayran ikram edildi. Yaz ayları boyunca ibadete açılan namazgâh’ta halkın katılımıyla her hafta Cuma Namazı kılınıyor.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 11:42:56
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 10:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?