19
Mayıs
2024
Pazar
BEYKOZ - İSTANBUL

Yağmurun ardından...

Beykoz'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışla birlikte derenin taşması ve ardından yaşananların boyutu, havanın aydınlanmasıyla birlikte gözler önüne serildi. Taşan Mahmut Şevketpaşa Deresi'nin üzerindeki küçük köprülerin yıkıldığı gözlenirken, büyük ve küçükbaş hayvanların yanı sıra, yaklaşık 4 bin tavuğun da telef olduğu belirlendi.
 
Etkili olan sağanak yağışla birlikte Mahmut Şevketpaşa Çayı'nın taşması sonucu büyük hasarın oluştuğu Beykoz'da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Dere yataklarında bulunan inşaat halindeki binalarda mahsur kalan 45 kişinin kurtarıldığı bölgede yaşanan olayın boyutları, havanın aydınlanmasıyla birlikte gözler önüne serildi.
 
Dere yatağı kenarındaki bir çok evin sular altında kaldığı gözlenirken, vatandaşlar eşyalarını kurtarabilmenin derdine düştü. Dereyi geçmek için halkın kullandığı küçük köprülerin, su baskınının etkisiyle çöktüğü görüldü.
 
Etkili olan sağanak yağış ve derenin taşması sonucu oluşan su baskını, ağaçları da köklerinden söktü. Köydeki bazı ağaçlar, fırtına ve su baskınının şiddetiyle kökünden sökülürken, çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın yanı sıra, Pak Tavuk Çiftliği'ndeki yaklaşık 4 bin tavuğun telef olduğu anlaşıldı.
 
Yollarda oluşan oyuk ve göçmeler, taşan su nedeniyle ters dönmüş araçların yanı sıra, köyün tek kahvehanesinin de çamurlarla dolması, Mahmut Şevketpaşa Köyü sakinlerini zor durumda bıraktı.
 
Sabah saatlerinde hızlandırılan çalışmaları yerinde inceleyen Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe, yaraların en kısa zamanda sarılacağını söyledi. Gökçe, "Dün akşam başlayan yağıştan sonra bazı evleri su basması sonucunda bu olaylar meydana geldi. Şu an için 15 küçük, 30 büyük baş hayvan kaybı var. Altyapı daha sağlıklı olsaydı, bu kadar hasar oluşmazdı" dedi. Vatandaşlar ise, "Yağış dün gece başladı. Dere yatağı taşmaya başlayınca evin birinci katı su doldu. Yağış devam edince çatıya çıktık. Eğer itfaiye ve jandarma 15 dakika geç kalsaydı can kaybı olabilirdi" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 15:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?