20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYLİKDÜZÜ - BEYLİKDÜZÜ - İSTANBUL

Deprem öldürmez binalar öldürür!

DEPREM DEDE, BEYLİKDÜZÜ'NDE ÖĞRENCİLERLEYDİ

Beylikdüzü Kızılay Şubesi'nce düzenlenen 'Deprem ve Afetler' konulu seminerde öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Deprem öldürmez binalar öldürür" diyerek, Japonya'daki felakette depremin değil, tsunaminin ülkeyi yerle bir ederek, can kayıplarına sebep olduğunu söyledi.

Seminere, Kilis Valiliği'ne atanan Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kızılay Şube Başkanı Ayhan Başarır ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Konuşmasında Japonya'daki depremin ardından gerçekleşen tsunaminin ülkeyi yerle bir ettiğini ifade eden Prof. Dr. Işıkara, "Japonya'da can kaybı 10 bini geçecek gibi gözüküyor. Bu konuda hemen Türkiye'ye dönelim. Marmara Denizi'nde deprem potansiyeli her geçen gün yaklaşıyor. Ama Marmara'da tsunami olmayacak. Eğer önlemlerimizi alırsak depremden önemli ölçüde korunuruz. Bakın Japonya'da gökdelenlerden kırsal kesimdeki binalara kadar hiçbir şey olmadı. Yeter ki binalar dayanıklı olsun, mühendislik görsün. Onun için diyorum ki deprem öldürmez, binalar öldürür" şeklinde bilgi verdi.

Deprem anında tehlike oluşturabilecek eşyaların sabitlenmesinin önemine dikkat çeken Prof. Işıkara, 1999 depreminde eşyalar altında kalarak can veren kişi sayısının da azımsanmayacak derecede olduğunu belirtti. Prof. Işıkara, özellikle yatak odasında gardırobun sabitlenmesinin önemli olduğunu aktardıktan sonra öğrencilere deprem anında duruş şeklini gösterdi. Öğrencilerin tatbik ettiği uygulamada, bütün dinleyiciler eğilip, başlarıyla ellerini örterek, depremden nasıl korunacaklarını öğrendi. Işıkara, son olarak da depremden hemen sonra telefonlara yüklenilmemesini istedi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de son yıllarda sürdürdükleri toplum liderlerini teşkilatlandırma çalışmaları çerçevesinde her kesime ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Beylikdüzü'nün genel coğrafya itibariyle riskli bir bölge olduğunu ifade eden Küçükali, Başkan Uzun'dan muhtemel bir afet durumunda insanların toplanabileceği alanların oluşturulmasını istedi. Küçükali, "Bu alanlarda insanlar bilmeli ki burada acil yardım için gerekli ekipmanları bulabilsinler" diye konuştu.

Seminerde kısa bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da depreme karşı alınabilecek önlemlerin önemli olduğunu söyledi. Öğrencilere güzel bir müjde de veren Başkan Uzun, kısa süre içerisinde Beylikdüzü etkinlik alanına buz pateni pisti oluşturacaklarını ve burada isteyen hereksin eğitmenler eşliğinde buz pateni yapabileceğini kaydetti.

DEPREM DEDE, BEYLİKDÜZÜ'NDE ÖĞRENCİLERLEYDİ
DEPREM DEDE, BEYLİKDÜZÜ'NDE ÖĞRENCİLERLEYDİ
DEPREM DEDE, BEYLİKDÜZÜ'NDE ÖĞRENCİLERLEYDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 18:11:05
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 23:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?