18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYLİKDÜZÜ - BEYLİKDÜZÜ - İSTANBUL

EMITT Fuarı açıldı

EMITT 2010 Fuarı'nın açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Turizmin gelişmesinin birçok şartı var, ama birinci şartı yurtta ve dünyada barıştır" dedi.

Bakan Günay, Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2010"un açılışını yaptı. Açılışta konuşan Günay, ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde EMITT'in geniş bir katılımla yapılmasında, düzenleyenler kadar Türkiye'nin turizm potansiyelinin olumlu gelişmesinin de payı olduğunu vurguladı. Geçen yıl dünya turizminin yüzde 4 gerilediğini, gelirlerin de yüzde 5 düştüğünü kaydeden Günay, Türkiye'nin böyle bir dönemde ilk 10 turizm ülkesi arasında, gelen turist sayısı açısından yılı artı ile kapatan tek ülke olduğunu vurguladı.

Turizmin sadece ekonomik gelişme ve dönüşüm sağlamadığını söyleyen Günay, aynı zamanda bir toplumsal dönüşüm, toplumları, şehirleri, ülkeleri birbiriyle tanıştıran büyük bir barış projesi olarak da önemsediklerini söyledi. Bakan Günay, turizmin sadece Türkiye'nin değil, 21. yüzyılın geleceğini şekillendireceğini kaydetti. İstanbul'a gelen turist sayısının 2010 yılında daha da artacağını umduğunu ifade eden Günay, kongre turizmine de ayrı bir önem verdiklerini anımsattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğu Akdeniz'in tarihi, coğrafyası, doğal güzellikleri, arkeolojik zenginlikleriyle gelecekte dünyanın en büyük turizm destinasyonu olacağına dikkat çekti. Türkiye'de iç turizmi canlandırmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında erken rezervasyon yaptıranların yüzde 40-50 arasında indirimden yararlanacağını vurgulayan Günay, "'Gayretimiz, ülkenin soyut biçimde zenginleşmesi değil, zenginleşirken halkının da yararlanmasını sağlamak, halkın yaşam kalitesini yükseltmek. Turizmin gelişmesinin birçok şartı var, ama birinci şartı yurtta ve dünyada barıştır. Turizmin, dünya barışına katkı yapacak birinci sektör olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Günay, konuşmasının ardından açılışı yaparak, fuarın konuk ülkesi olan Mısır'ın Turizm Bakanı Zoheir Garranah ile fuarı gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 16:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?