26
Mayıs
2024
Pazar
BEYLİKDÜZÜ - BEYLİKDÜZÜ - İSTANBUL

Hafriyat döküm alanı park oluyor

BEYLİKDÜZÜ'NDE 450 AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yeşillendirme çalışmaları kapsamında önceden hafriyat döküm alanı olarak kullanılan 26 bin dönümlük alanın ilk etabının ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 450 ağaç dikildi.

Önceden hafriyat döküm sahası olarak kullanılan Beylikdüzü Barış Mahallesi Çiftlik Caddesi mevkiindeki 26 bin 274 metrekarelik alanın birinci etap ağaçlandırma çalışmaları; Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, öğrenciler ve çevre gönüllerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Daha önce hafriyat döküm sahası olarak kullanılan 26 bin 274 metrekarelik alanın; ilk etabı olan 9 bin 300 metrekareye 450 adet ağaç dikildi. Sonbaharda ikinci etabında ağaç dikimi yapılacak olup, alana toplam 1500 ağaç dikilmiş olacak.

Mehmet Gesoğlu, Dr. Haydar Aslan, Haldun Taner, Fatma Şensoy ve İMKB İlköğretim Okullarından öğrencilerin katıldığı ağaç dikiminde öğrencilere hitaben konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Sevgili çocuklar, öğrendim ki pek çoğunuz bugün ilk defa ağaç dikecek. O ağaçlar sizlerle beraber büyüyecek, güçlenecek. O ağaçların gölgesinde insanlar dinlenecek. Demek ki bugün çok faydalı ve güzel bir çalışma yapıyorsunuz. Biz burada sadece ağaç dikmekle kalmayacağız. Bulunduğumuz yer çok büyük bir alan. Tam 26 dönüm. Biz burayı Beylikdüzü'nün çok güzel park ve bahçelerinden biri haline getireceğiz" diye konuştu.

Park şeklinde düzenlenerek, içerisine 5 bin metre bisiklet yolu ve yürüyüş parkurunun yapılacağı alana, seyir terasları ve kent mobilyaları da yapılacak. İkinci etabın da tamamlanmasıyla toplam bin 500 ağacın olacağını bildiren park hakkında Başkan Uzun, "İnsanların günün her saatinde rahat bir şekilde egzersiz yapabilmesi ve dinlenebilmesi için gölgelik alanlara önem verdik. Bunun için de dikilen ağaç sayısını çok tuttuk. İçerisinde spor aletleri ve kent mobilyalarının bulunacağı alanın ilk etabının ağaç dikimi tamamladık" diye konuştu.

Geniş ve iğneli yaprakları ağaçların bulunduğu alana; fıstık çamı, çınar, akasya, akçağaç, ladin, at kestanesi, dişbudak, oya gibi çeşitli ağaç türleri dikildi.

BEYLİKDÜZÜ'NDE 450 AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU
BEYLİKDÜZÜ'NDE 450 AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 18:12:03
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 12:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?