18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYLİKDÜZÜ - BEYLİKDÜZÜ - İSTANBUL

Şimdi festival zamanı

BEYLİKDÜZÜ ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Beylikdüzü Belediyesi ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı işbirliğiyle İstanbul'a yakışır bir organizasyon gerçekleştirilecek. 15 ayrı ülkeden 450 dansçının sahne alacağı Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde Avrupa'nın çeşitli kentlerinden dansçılar performanslarını sergileyecek. Türk Müziğinin sevilen isimlerinden Kıraç, Fuat Saka ve Murat Göğebakan konser verecek.

Beylikdüzü etkinlik alanında gerçekleştirilecek program 16, 17 ve 18 Temmuz 2010 tarihinde yapılacak. Festival kapsamında gerçekleştirilen program çerçevesinde ihtiyaç sahibi çocuklar da unutulmadı. Kolan Hastanesi sponsorluğunda sünnet olan 250 çocuk, erkekliğe adımını attı.

Festivalin ilk günü, özel olarak tasarlanmış, süslenen 5 tırla sünnet olan çocuklar Beylikdüzü'nde yapılan turun ardından etkinlik alanında Hüseyin Goncagül'ün sunumuyla düzenlenen çocuk programında eğlenecek.

Etkinlik süresince her akşam Ukrayna, Çin, Hırvatistan, Hollanda, Portekiz, Japonya, KKTC, Letonya, Macaristan, Polonya, Rusya, Slovakya, Ürdün, Yunanistan ve Türkiye'ye olmak üzere toplam15 ülkeye ait dans toplulukları performanslarını sergileyerek, görsel bir ziyafet sunacak.

Etkileyici yorumu ve sahne performansı ile dikkat çeken Kıraç, Karadeniz müziğini farklı yorumu ile Avrupa'da birçok solo konser veren Fuat Saka ile Türk Müziği'nin sevilen sesi Murat Göğebakan konser verecek.

Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde ilçenin muhtelif yerlerinde yapılan bisikletli reklamlar oldukça ilgi çekti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Beylikdüzü İstanbul'un yaşam bakımından cazibe merkezi olmasının yanı sıra kültür ve sanat etkinlikleriyle de ön plana çıkacaktır. Sadece ülkemizde değil, Avrupa'da da ilçemizin tanıtılması ve kültürel ve sosyal paylaşımlar açısından bu organizasyonun önemli olduğunu düşünüyorum. Bu çerçeve de bize katkıda bulunan herkese özellikle

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'na anlamlı işbirliği açısından çok teşekkür ediyorum" dedi.

BEYLİKDÜZÜ ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR
BEYLİKDÜZÜ ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 14:48:00
Güncelleme :18 Temmuz 2010 Pazar 12:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?