19
Mayıs
2024
Pazar
BEYLİKDÜZÜ - BEYLİKDÜZÜ - İSTANBUL

Yaban hayvanlarına yem

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ SOĞUKTA HAYVANLARI UNUTMADI

Beylikdüzü Belediyesi yaklaşık bir haftadır devam eden ve bölgede etkili olan kar yağışından sonra; yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarına yem bıraktı.

Beylikdüzü Belediyesi'nde çalışan görevliler; havanın soğukluğu ve yaşanan don olaylarını dikkate alarak getirdikleri kuşyemi, su ve ekmek parçalarını kuşların rahatça bulabilecekleri yere serpti. Kuşların yoğun olduğu Beylikdüzü Enver Adakan Çamlığı'nda karları küreyerek oluşturdukları alana yem bırakan personel; hayvanları besledi.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun; olumsuz hava şartlarından en çok etkilenen ilçelerin birinde yaşıyoruz. Gerekli gördükçe yem atma işlemini tekrarlayacağız. Kuşlar ve diğer hayvanlar tabiatın bir parçasıdır. Doğal hayatı korumak ve hayvanlarımızın yaşam hakkına saygı duyarak, onlara yardımcı olmak insanlık görevimizdir " dedi.

Beylikdüzü Haramidere kavşağındaki E-5 bağlantı noktasındaki bariyerlere bağlanarak ölüme terk edilmiş olarak bulunan bir eşek, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından bulunduğu yerden alınarak; Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Beylikdüzü'nde sabah işe giden bir vatandaşın belediyeyi arayarak durumu bildirmesi üzerine harekete geçen belediye veterineri ve ilgili personel; donmak üzereyken buldukları eşeği Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon ve Kısırlaştırma merkezinde bakıma alarak; sahip çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Veteriner Ahmet Köse; "Olay yerine gidildiğinde; eşek bağlandığı yerden kurtulmuş ve trafiği birbirine katmıştı. Oldukça bakımsız ve zayıf olan hayvan donmak üzereydi. Ne olursa olsun; böyle bir

havada bir canlıyı ölüme terk etmek vicdan dışıdır. Biz hayvanı alarak, rehabilitasyon merkezimize getirdik. Burada bakımını yaparak; sahiplenmek isteyen olursa sahiplendireceğiz" dedi.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ SOĞUKTA HAYVANLARI UNUTMADI
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ SOĞUKTA HAYVANLARI UNUTMADI
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ SOĞUKTA HAYVANLARI UNUTMADI
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ SOĞUKTA HAYVANLARI UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 11:41:01
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 12:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?