26
Mayıs
2024
Pazar
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

BEYOĞLU'NDA HEDEF TURİZM

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. Başkan Demircan, Beyoğlu'nu İstiklal Caddesi'nden Sütlüce'ye kadar hareketlendirerek, turizmin kalbinin attığı bölge olması için çalışmalarını sürdürüyor. Demircan, 'Beyoğlu'nun gerçek vizyonu turizmle şekillenecek' diyor

 

Yeni Şafak Cumartesi İstanbul eki, İstanbul'un belediye başkanlarını sayfalarına taşımaya devam ediyor. Bu hafta vizyonuyla, çehresiyle, gelecek planlarıyla Beyoğlu'na renk katan Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçe için hazırladığı turizm planlarını anlattı. Kasımpaşa'daki Turabibaba Kütüphanesi'nde sorularımızı yanıtlayan Başkan Demircan, burada vatandaşların günlük gazetelerden liste kitaplara ve belgesel ansiklopedilerine kadar pek çok materyali günün her saati ulaşabilecekleri bir ortam yaratmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Başkan Demircan başarısının altındaki sırrı iki şeye bağladığını söyleyerek, “Saat mefhumum yok. 24 saat başkanım. Mesai sınırım yok. Çukurdan sağlığa, aşevinden imara her şeyden sorumluyum' dedi.

TURİZM MERKEZİ OLACAĞIZ

Geçtiğimiz 5 yılda kültür-sanat ve turizm odaklı sektör ve alanları desteklediklerini, yeni dönemde de aynı anlayışı devam ettireceklerini belirten Başkan Demircan, 'Beyoğlu'nun gelecek vizyonu turizm ile şekillenecek. İlçemizin turizm merkezi olması için çalışmalarımızı ve desteklerimizi sürdürüyoruz' diye konuştu.

Beyoğlu Belediyesi'nin turizm hamlesi ile ilçedeki yatak sayısının 30-40 bine yükseleceğini öngördüklerini de söyleyen Başkan Demican, turizm alanındaki eleman istihdamının Beyoğlu'ndaki gençlerden sağlanmasını hedeflediklerini belirtti. Başkan Demircan 'Böylece bölgemdeki işsizlik sorunu olan gençlere iş imkânı sağlamış olacağım. Bir yandan turizmi canlandıracağım, bir yandan gençleri istihdam edeceğim' dedi.


TURİST ARTIK SADECE İSTİKLAL'E GELMEYECEK

Beyoğlu'nun vizyonunun İstiklal Caddesi'nden Sütlüce ve Kasımpaşa'ya kadar bir değişim içinde olduğunun altını çizen Başkan Demircan, 'Beyoğlu'nun turizm endüstrisi sadece bu eksende kalmayacak. Kasımpaşa-Sütlüce-Hasköy hattına kayacak. Yatırımları bu hatta kaydırıyoruz. Artık turist sadece İstiklal Caddesi'ne Talimhane'ye gelmeyecek. Kasımpaşa içinde dolaşan, Piyalepaşa Camisi'ni ziyaret eden, sahilleri dolaşan turistleri göreceğiz. Bu bölgelerde turizmin geliştiğini göreceğiz' dedi.


İSTANBUL'UN KALBİNİN ATTIĞI YER OLACAK

Demircan, yeni dönemde tıpkı İstinye Park benzeri bir proje olan Kasımpaşa Town Center'ın bölgeye değer katacağını söyledi. Başkan Demircan, Kasımpaşa'yı hareketlendirecek ve merkez haline getirecek olan Town Center projesiyle ilgili şunları söyledi: 'Fişekhane Deresi Caddesi ile Bahriye Caddesi arasında inşa edilecek olan 'Kasımpaşa Town Center' semtin çehresini değiştirecek. Alan hazırlandı. Proje Kasımpaşa'nın geleceğini etkileyecek. Kentsel güzelliğe katkı sağlayacak. Konaklama, alışveriş ve eğlence birimleriyle Kasımpaşa'nın kalbinin attığı yer olacak.'j


KASIMPAŞA'YA 5 YILDIZLI OTEL VE HASTANE

2 bin 500 araçlık otoparkın Kasımpaşa'nın bu konudaki sorununa çözüm olacağını da belirten Başkan Demircan 'İçinde tiyatrosu, sinema salonları olan Kasımpaşa Town Center'ın yanında 5 yıldızlı bir otel ve hastane de olacak. Bunlar da projelendirildi. Oradaki yatırımcı ve mal sahipleriyle konuşulup anlaşılarak bir noktaya gelindi. Bu alanda gerçekleşecek proje; Kasımpaşa'nın dönüşümünde önemli bir adım olacak' dedi. Güzelce Kasımpaşa Camii (Cami-i Kebir) çevresinde bugüne kadar gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarının tamamlanacağını da kaydeden Başkan Demircan, cami ve çevresindeki düzenlemeler bittiğinde Kasımpaşa'nın tarihi kimliğinin daha da öne çıkacağını söyledi.


SÜTLÜCE'DE BÜYÜK DEĞİŞİM

Sütlüce Kongre Merkezi ile yapım aşaması devam eden Kongre Vadisi'nin, Beyoğlu'ndaki turizmi önemli oranda etkileyeceğini de vurgulayan Başkan Demircan, 'Beyoğlu Belediyesi, ilçedeki turizm merkezlerinin oluşumu ve tesislerin açılması için desteğini sürdürecek' dedi. Başkan Demircan, Kongre Vadisi, Talimhane ve Sütlüce Kongre Merkezi üçgeninde yer alan bölgenin İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden biri olacağını da belirterek, 'Yeni oteller ve tesisler bu bölgede olacak' dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Talimhane'deki otellerin 4 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu anlatan Başkan Demircan, bugün yatak kapasitesinin 10 bine çıktığını belirtti. Başkan Demircan, İstanbul'a gelen turist sayısının artmasıyla yatak kapasitesinin gelecek 10 yılda 3-4 katına ulaşacağını söyledi. Başkan Demircan, 'Turizm hamlesiyle Beyoğlu'nda yaşayan binlerce kişiye iş imkânı sağlanacak. İlçenin ve Beyoğlu'nda yaşayanların geliri de artacak' dedi.


OKMEYDANI'NDA YIKIM SÖYLENTİLERİ KASITLI ÇIKARTILIYOR


Başkan Demircan, günümüzden 500 yıl kadar önce Sultan II. Bayezid zamanında inşa edilen Okmeydanı'ndaki Okçular Tekkesi'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi'nin işbirliği ile restore edilerek, hayata kazandırılmaya çalışıldığını söyledi. Başkan Demircan, tekkenin bulunduğu bölgede çıkan 'yıkım söylentileri'nin tamamen kasıtlı çıkarıldığını belirtti.


TAPULAR HAZIR


Başkan Demircan, buranın ihya edilmesinin Okmeydanı'nın değerini arttırdığını belirterek, 'Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Okmeydanı'ndaki tapu sorununu bildiği için bir kanun çıkardı. Bu kanuna göre Mili Emlak Genel Müdürlüğü ile Vakıflar Genel Müdürlüğü bir araya gelerek, bu işi çözdüler. Şimdi parsel parsel herkesin tapusu hazırlanıyor. Kimse endişe etmesin, Okmeydanı'nda yıkım yok. Tapuların bir bölümü hazırlanıyor. Tamamlandığında tapular dağıtılacak' dedi.


DÜNYADA ÖRNEK TESİSTE TARİH CANLANIYOR


Başkan Demircan, 2010 yılı sonunda tamamlanması planlanan Okçular Tekkesi'nin, İstanbul'un tam göbeğinde, spor ve kültürün yan yana olduğu dünya standartlarında bir tesis olarak ortaya çıkacağını söyledi. Günümüzde bir tek minaresi kalan tekkenin aslına uygun olarak yeniden inşa edileceğini de belirten Başkan Demircan, bunun yanı sıra burada uluslararası standartlarda bir okçuluk poligonu inşa edileceğini söyledi. Demircan 'Tekkenin camii dışında kalan avlu ise sosyal aktiviteler için yeniden düzünlenecek. Avluda atların kaldığı birçok ahır ve dervişlerin odalarını bir kültür merkezi olarak düzenlenecek. Dünyanın en eski okçuluk kulüplerinden birinde uluslararası okçuluk yarışlarının yapılacağı dünyaya örnek olacak bir tesis olacak' dedi.

 

'BEYOĞLU'NUN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, muhabirimiz Gül Kireklo'nun sorularını Turabibaba Kütüphanesi'nde cevapladı. Demircan, ikinci 5 yıllık başkanlığı döneminde, İstanbul'un kalbi Beyoğlu'nu sadece İstanbul'un değil Türkiye ve dünyanın da kültür, sanat ve eğlence merkezine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.


BEYOĞLU'NDA TEK TİNERCİ KALMADI


Sosyal belediyeciliği sosyal devlet anlayışıyla semt konaklarına taşıdıklarını söyleyen Başkan Demircan, 9 noktada semt konağı hizmeti verdiklerini belirtti. Bu sayıyı 13 semt konağına çıkarmayı düşündüklerini de belirten Başkan Demircan, semt konaklarında halka elbise, sağlık, gıda, dinlenme her türlü desteği verdiklerini söyledi. Beyoğlu'nun tinercilerden arındırılmasında buradaki gençlerin sosyal hizmetlerle beraber ortak yapılan çalışmalarla rehabilitasyonun katkısı olduğunu söyleyen Demircan 'Sosyal hizmetler rehabilite etti. Biz de semt konaklarıyla onlara sağlıklı imkânlar sunduk' dedi.

 

 

Gül Kireklo - Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 18:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?