18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

BEYOĞLU'NUN ÜCRA SOKAKLARI HİZMET BEKLİYOR

Kuruluşu 16. yüzyıla dayanan Beyoğlu, İstanbul'un en eski ve tarihî ilçelerinden biri. Köy yerleşimi olmayan ve 45 mahallesi bulunan ilçe, Şişli, Beşiktaş ve Kağıthane ile çevrili.

İlçenin en önemli özelliği, İstanbul'un tarih yükünün bir kısmını bünyesinde barındırıyor olması. 1597 yılında inşa edilen Hüseyin Ağa Camii başta olmak üzere, Arap Camii, Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyet Anıtı, Galata Kulesi, Tünel gibi önemli tarihî yapı ve mekânlar ilçe sınırları içinde yer alıyor.

Son nüfus sayımına göre 247 bin 256 olan ilçe nüfusu, gün içinde ve özellikle de hafta sonları milyonları buluyor. Sinema ve tiyatroları, lokanta ve pastaneleri, sanat galerileri ve lüks mağazalarıyla kentin en seçkin ilçelerinin başında gelen Beyoğlu'nun en önemli mekânı İstiklal Cadedesi. İstiklal Caddesi sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin en ünlü caddelerinden biri. Caddenin trafiğe kapatılması, cadde ve çevresini İstanbul'un aranan eğlence yeri haline getirdi. Geçiş yolları üzerinde bulunan Beyoğlu, ulaşım yönünden de İstanbul'un merkezi konumunda.

İlçede en büyük sorun, diğer yerleşim birimlerini birbirine bağlayan yolların merkezinde olması nedeniyle trafik. Altyapı ve gecekondulaşma da ilçenin önemli sıkıntılarından. Beyoğlu'nda ilçe merkezi genel olarak herkesin hoşuna gidecek bir görünüme kavuşturulurken, 'kenar mahalle' olarak tabir edilen dış mahalleler belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamıyor. Buralardaki gecekondulaşma, imar ve altyapı sorunları; uyuşturucu ticareti, madde bağımlılığı, eğitim yetersizliği, otorite boşluğu ve denetimsizlik gibi sosyal sorunlar seçilecek yeni başkanı bekliyor.

AK Parti yeni dönemde de Ahmet Misbah Demircan'ı aday gösterirken, 2004'te hayal kırıklığı yaşayan CHP bu sefer gazeteci Mustafa Dolu ile seçmenden yetki isteyecek. MHP turizmci Rüstem Fırat'ı, Saadet Partisi 2004'te de Beyoğlu seçmeninin karşısına çıkardığı Mustafa Yelek'i, DSP ise sosyolog ve turizmci Banu Dalaman'ı aday gösterdi.

[AK Parti - A. Misbah Demircan] Yeni dönemde Kasımpaşa ihya olacak

AK Parti Beyoğlu'nda bir kere daha 'Ahmet Misbah Demircan' dedi. İlk döneminde özellikle Tarlabaşı Yenileme Projesi ile dikkat çeken Demircan, 5 yıllık görev süresi içinde 2 olan sağlık ocaklarının sayısını 11'e, semt konaklarının sayısını 2'den 9'a çıkardı. Son 5 yılda Beyoğlu'nda tarihî 3.500 bina yenilendi. Sağlık yatırımlarının da devam edeceğini söyleyen Demircan, ikinci döneminde Kasımpaşa'ya özel önem vereceğini belirtiyor. "Sokak aydınlatmaları ve Avrupa standardında beton baskı yol ve kaldırım çalışmalarına devam edilecek." diyen Demircan, Okmeydanı sakinlerine de güzel vakit geçirecekleri kafe ve sinema salonu yapılacağı müjdesini veriyor. Spora ve sporcuya yönelik de projeleri olduğunu kaydeden Demircan, "Yeni tesislerle Beyoğlu'nda spor yapacak alanlar çoğaltılacak. Çıksalın'da inşa edilecek modern spor tesisi; çevresindeki mini futbol, basketbol ve halı saha ile önemli bir merkez olarak hizmet verecek." diyor. Demircan doğma büyüme bir Kasımpaşalı. 1992 İlahiyat Fakültesi mezunu olan Demircan, iş hayatına turizm rehberi olarak başladı. 28 Mart 2004'te Beyoğlu Belediye başkanı seçildi.

[SP - Mustafa Yelek] Kenar mahallelere de hizmet edeceğiz

Saadet Partisi, Beyoğlu için Mustafa Yelek'i aday gösterdi. 1966 Giresun doğumlu olan Mustafa Yelek, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Siyasete 1994'te Refah Partisi'nde başladı. 27 Mart 2004 seçimlerinde Saadet Partisi'nden Beyoğlu Belediye başkan adayı oldu. Yelek, seçildiği takdirde ücra mahallelerin sorunlarına da önemle eğileceği sözünü veriyor. Yelek, "Beyoğlu'nu, her yerini hizmet alanı olarak gören bir anlayışla yöneteceğiz." diyor.

[DSP - Banu Dalaman] İşsizlik bitecek

Sosyolog ve turizmci Banu Dalaman DSP'nin Beyoğlu adayı oldu. 1969 Kırklareli doğumlu Banu Dalaman, Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. İlçenin en büyük sorununun işsizlik ve kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Dalaman, "Başkan seçilirsem bu sorunların hepsini çözeceğiz. Kapı kapı dolaşıp dertlerini dinliyorum. Beyoğlu halkı vaat değil, iş istiyor." diyor. Dalaman, işsizlikle ilgili çözüm önerilerini şöyle sıralıyor: "İlçede yaşayanlar belediye personeli olarak işe alınacak. İş garantili meslekî eğitim kursları açılacak."

 

Hüseyin Keleş - Zaman
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?