16
Haziran
2024
Pazar
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'1 Mayıs Taksim'de kutlansın' talebi

Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup, sloganlar atarak 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının Taksim’de gerçekleştirilmesini talep etti. Devrimci 1 Mayıs Platformu adı altında yaklaşık 60 kişilik grup, öğle saatlerinde Taksim Meydanı’nda toplandı.

Göstericiler, attıkları slogan ve açtıkları pankartlarla, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının Taksim’de gerçekleştirilmesini talep etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemde, grup adına yapılan açıklamada, "İşçi sınıfının uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, bu ülke topraklarında yıllardır devrim ve sosyalizmin şiarının yükseldiği bir gün oldu. Sonrasında 1 Mayıs’a gelindiğinde daha günler öncesinden sağcı basın tansiyonu yükseltmek için yazılar yazmaya başlar. 1 Mayıs’ın kanlı geçeceği resmen ilan edilir. Sendika başkanlarının Taksim Meydanı’nı 2005 1 Mayıs’ı için telaffuz dahi etmemeleri, bu alanın kazanılmasının önünde bir engel değildir. Taksim Meydanı’nı mutlaka kazanacağız" denildi. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 14:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?