19
Mayıs
2024
Pazar
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Acele, oldu böyle oldu

İstiklal Caddesi'ndeki zemin uygulamasının güzel olmadığını söyleyen Topbaş, "Firma acele olduğu için böyle diyor. O sürede bitiremeyeceksen işi almaman lazım" diye konuştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstiklal Caddesi'ndeki düzenleme çalışmalarında hatalı olduklarını kabul ederek, şunları söyledi:
"Zemin uygulaması arzu ettiğimiz güzellikte olmadı. Müteahhit firma, acele ettirdiğimiz için işin istenilen güzellikte olmadığını söylüyor. İstenilen sürede, istenilen ölçüde yapamayacaksan, o işi almaman lazım. Böyle bir mazereti kabul etmemiz mümkün değil. İstediğimiz şekle getirmelerini istedim. Yer yer düzenlemeler yapılıyor. Neticeyi bekliyoruz. Bana beğendirinceye kadar çalışmalara devam edecekler."
Haliç üzerine yapılacak metro köprüsünün yapımına ne zaman başlanacağına ilişkin sorumuz üzerine başkan Topbaş, şunları söyledi:

'Metro için zaman var'
"Her şey tamam. Resmi prosedürler gibi birtakım şeyler var. Teknik detaylarda bazı sorunlar çıktı. Uygulama detaylarında, yeni teknolojik sistem çok farklı. Bu herhangi bir demiryolu köprüsü değil. Detay projeler konusunda çalışmalar yapılıyor. Acele etmiyoruz. İstiklal Caddesi gibi olsun istemiyorum. İstanbul'da belki Türkiye'de bu boyutta yeni bir teknolojinin uygulandığı bir köprü çalışması yapılıyor. Ben bunun için o kadar ısrar etmiyorum. Ne zaman temel atacağımıza bakacağız, yaza kalmaz."

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 19:32:02
Güncelleme :12 Şubat 2006 Pazar 19:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?