23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Anne-kız sokakta kaldı

Beyoğlu’nda, ünlü yönetmen Sinan Çetin tarafından satın alınan arsa üzerinde bulunan gecekonduları yıkılan anne-kız, sokakta kaldı. Çaresiz yaşlı kadın ve kızı, evlerinin yıkılmasına ve ünlü yönetmene tepki gösterdi.

Cihangir Hardal Sokak üzerinde, Sinan Çetin’in sahibi olduğu Plato Film Genel Merkez binasının hemen altındaki arsada bulunan gecekondu, Beyoğlu İcra Müdürlüğü’nün aldığı bir karar uyarınca boşaltıldı.

İddiaya göre, daha önce Borusan’a ait olduğu belirtilen arsa, kısa bir süre önce Sinan Çetin tarafından satın alındı. Borusan ve buradaki gecekonduda kızı Neşeb ile birlikte yaşayan Nalan Özcan, mahkemelik oldu. Arsa Sinan Çetin’e geçtikten kısa bir süre sonra mahkeme, Borusan lehinde sonuçlandı.

Dün akşam saatlerinde Beyoğlu İcra Müdürlüğü ve polis ekipleri ile birlikte belirtilen adrese gelen Plato Film yetkilileri, arsadaki gecekonduyu boşalttırdı. Nalan Özcan ve kızı Neşeb, evlerinin bu şekilde boşaltılmasına sinirlendi.

Gidecek yerleri olmadığını belirten anne-kız, Sinan Çetin’e tepki gösterdi. Plato Film İdari İşler Müdürü Haluk Çetin ise, kanun dışı herhangi bir şey yapılmadığını belirterek, "Arsa şu an Sinan Çetin’e aittir. Mahkeme kararıyla buranın boşaltılması gerekiyor. Daha önce aileye yerleşmeleri için başka bir yer gösterdik. Ancak oraya taşınmak istemediler" şeklinde konuştu.

Eşyalarıyla birlikte dışarıda kalan Nalan Özcan ve kızı Neşeb, kendilerine haksızlık yapıldığını öne sürerek, Haluk Çetin’le de tartıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 12:16:59
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 13:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?