27
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Artık ‘Entelektüel Cavit’ yok

Bir döneme damgasını vuran, Çiçek Pasajı’ndaki Huzur Meyhanesi’nin sahibi ‘Entelektüel’ Cavit (Güneş), Çınarcık’taki evinde dün sabah beyin enfarktüsü geçirdi.

İstanbul’a getirilen Cavit Güneş, 79 yaşında yaşamını yitirdi. Komilikten patronluğa yükselen ‘Entelektüel’ Cavit, 1969 yılında açtığı Huzur’u, üç yıl önce ortağına devretti. ‘Entelektüel’ Cavit, iki buçuk yıl önce düşerek kalçasını kırmış ve o günden beri sağlık sorunları birbirini takip etmişti.
‘Entelektüel’ lakabını, 1952 yılında Sev-İç’de garsonluk yaparken, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Doğan Nadi koymuştu. ‘Entelektüel’ Cavit, meyhanesinin müdavimleri tarafından, “Rakı içmez ama içirir” diye nam salmıştı. “Bulaşmayacaksın merete, bulaştın mı hancı sarhoş, yolcu sarhoş olur” derdi. Sigara da içmezdi. Hem Kızılay, hem de Yeşilay üyesiydi.

Cavit Güneş, masaya oturmaz, müşterileriyle ayakta muhabbet ederdi. Kibarlığı da dillere destandı. “Çek ekselansa bir arjantin, monsenyora çiroz getirelim, bol dereotlu” talimatları, yıllarca Huzur’un dört duvarı arasında çınladı durdu. Meyhaneye gelen hanım müşterilerine, bulup buluşturur mutlaka bir gül verirdi. Biri yüksek Mühendis, diğeri tekniker iki çocuk babası ‘Entelektüel’ Cavit’in Cenazesi, dün Şişli Camii’nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 18:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?