19
Mayıs
2024
Pazar
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Bar Cinayeti' hala çözülemedi

Barış Dönmez‘in, Beyoğlu’ndaki bir eğlence yerinde boğazından ve karnından yaralanarak ölümüne ilişkin iki sanığın, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan yargılanmasına başlandı.

Beyoğlu üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Biberoğlu ile tutuksuz Ömer Faruk Saral katıldı. Sanıklar Barış Dönmez’in öldürülme olayına karışmadıklarını söylediler.

Mahkeme Heyeti Başkanı Münevver Duygulu Aksünger’in sorusu üzerine İbrahim Biberoğlu, olaydan sonra bir kişinin kendi elini tuttuğunu, bu kişiyi bir arkadaşının kardeşine benzettiğini, kendisine bir şeyler söylediğini ancak anlamadığını, daha sonra ellerinde kan izi olduğunu gördüğünü ifade etti.

"Mafya tipi yapılanmanın ’suskunluk yasası’ uygulanıyor"

Tanık olarak dinlenen iki kişinin de ifadesinde birşey görmediğini söylemesi üzerine, söz alan müdahil avukatı Ergin Cinmen, "40 metrekare yerde bir cinayet işleniyor, ancak kimse görmüyor. İki tane tanık dinledik susuyorlar. O civardaki mafya tipi yapılanmanın ’suskunluk yasası’ uygulanıyor. Tanıklar üzerinde baskı var" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, davayı erteledi

Biberoğlu’nun avukatı Hakkı Tekay, müvekkilinin tahliye isteminde bulundu. Tahliye talebini reddeden ve İzzet Nuri Çapa’nın da aralarında bulunduğu 15 tanığın duruşmaya ihzaren celp edilmelerine karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı erteledi.

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların Barış Dönmez’in 11 Mart 2004 tarihinde bir barda boğazından ve karnından yaralanması, ardından da hastanede ölmesiyle sonuçlanan olaya karıştıkları ifade ediliyor. İddianamede, sanıkların ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 24 ile 30 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
kenthaber-istanbul
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 12:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?