19
Mayıs
2024
Pazar
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediyeden yılbaşı denetimi

Beyoğlu Belediyesi, yılbaşı öncesinde ilçede bulunan bar ve restaurantlara yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, özellikle mutfak temizliği, personelin sağlık kontrolü ve yangın tüplerinin yeterli olup olmadığı denetlenirken, ekiplerin yolda karşılaştıkları bir seyyar kebapçı da denetimlerden nasibini aldı.

Beyoğlu Nevizade meyhaneleri, Cumhuriyet Restaurant ve meyhanesi ile Beyoğlu’nun arka sokaklarındaki bar ve restaurantlar, Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından sıkı bir kontrolden geçirildi. Yılbaşı öncesi yapılan kontrolde, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hasanoğlu başkanlığındaki ekipler, meyhane, bar ve restaurantları tek tek dolaşarak, mutfakların temizliği ve hijyenik olup olmadığı, ruhsatlarının bulunup bulunmadığı, personelin temizliği ve sağlık açısından elverişli olup olmadıkları, yangın tüplerinin yeterli olup olmadığı gibi konuları denetledi. Yapılan denetlemelerde, pek çok işletmenin sağlık ve hijyen açısından yeterli olmadığı tespit edildi. Bazı işletmelerdeki et ve ekmeklere incelenmek üzere el konuldu.
Bu arada sokakları dolaşan ekipler, bir sokakta tezgah açan seyyar kebapçı ile karşılaştı. Kebapçı da denetimden nasibini aldı. Yapılan incelemeler sonucu, sokağa tezgah açması yasak olan kebapçının arabasına el konuldu. Seyyar kebapçı Hasan İşler, "Bunun sağlıksız olduğunu ben de biliyorum. Ama etlerimde herhangi bir problem yok. Bunlardan kendim de yiyorum. Etleri kasaptan alıyorum. Bugüne kadar herhangi bir şikayet olmadı" şeklinde konuştu.
Denetimlerde, sağlık açısından yetersiz görülen işletmeler faaliyetlerinden men edilirken, Başkan Yardımcısı Eyüboğlu, "Bazı işletmelerimizin eksikleri tespit edildi. 10 günlük süre içersinde bu eksiklikler giderilmezse, bunların çalışmalarını tamamen men edeceğiz. Denetimlerimiz yılbaşından sonra daha da sıklaşacak. Beyoğlu, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısıdır. Bütün dünya Türkiye’yi Beyoğlu’ndan takip ediyor. Bu yüzden Beyoğlu’nda hiçbir sağlıksız işletmeye izin vermeyeceğiz" dedi.

İstanbul-İha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 10:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?