17
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Beyaz Zambak' projesi başlıyor

Beyoğlu Belediyesi ile Johnson Wax Professional ve Unilever firmalarının yüzyılı aşkın bilgi birikimi, tecrübesi ışığı altında, 2002 yılında birleşme sonunda yeniden yapılanan bir şirket olan JohnsonDiversey "Beyaz Zambak" projesinde el ele verdi.

Türkiye’de sağlığı ciddi boyutta tehdit eden, büyük maddi ve manevi kayıplara yol açan hijyenden uzak ortamların iyileştirilmesini, hijyen koşullarının artırılmasını hedefleyen "Beyaz Zambak" projesi ile Avrupa Birliği’ne uygun koşulların oluşturulması konusunda da önemli bir adım atılacak. Daha temiz, daha sağlıklı ve daha hijyenik bir ülke için çözümleyici hareketlerin başlaması gerekliliği konusuna dikkat çekecek olan "Beyaz Zambak" projesi, İstanbul’un en kalabalık ve yiyecek - içecek tüketiminin ağırlıkta olduğu bölgelerinden biri olan Beyoğlu ve çevresinde Aralık ayı itibariyle uygulamaya konacak.

"Beyaz Zambak" projesi kapsamında, JohnsonDiversey uzmanları tarafından eğitilen belediye zabıtaları, işletme ve tesisleri denetleyecek. Yine aynı uzmanlar tarafından, işletmeciler ve çalışanlara hijyen yöntemleri, süreç geliştirme, hijyen kontrol ve riskleri önleme konularında eğitim verilecek . Bu eğitimle, hijyenin temizlikle eşdeğer tutulmaması, hijyenin çok daha geniş kapsamlı olduğu, sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin tamamen ortadan kaldırılması, toplum açısından yaşamsal önem taşıyan gıda hijyeninde çağdaş standartların yaratılması hedeflenecek.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 11:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?