20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Beyoğlu: Talimhane'de araç trafiği dönemi tarihe karışıyor

Beyoğlu’ndaki tarihi Talimhane bölgesi, araç trafiğine kapatılarak, İstiklal Caddesi gibi turizm ve eğlence merkezine dönüştürülecek. 15 Haziran’da sonuçlandırılacak proje için start verildi.

Beyoğlu’ndaki tarihi Talimhane bölgesi araç trafiğine kapatılarak , İstiklal Caddesi gibi ikinci bir turizm ve kültür merkezi oluşturulacak. Talimhane’nin kaderini değiştirecek projenin, hazirandaki NATO zirvesine yetiştirilmesi için 120 işçi ve 16 mühendis, geceli gündüzlü çalışıyor.

’Talimhane Yayalaştırma Projesi’, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından Eresin Oteli’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Topbaş, projenin, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’nın düzenlenmesi ve İstiklal Caddesi’nin ışıklandırılmasından oluşan üç ayağı oduğunu belirterek,’15 Haziran’da açılışı yapacağız.’ dedi.

Otopark sıkıntısının çözümü için de Atatürk Kültür Merkezi önündeki İETT otobüslerinin park alanının yeraltı kısmının düşünüldüğünü belirten Topbaş, yap-işlet-devret modeliyle uluslararası büyük firmalara yeraltı otoparkı yaptırılacağını söyledi.

Talimhane, Taksim meydanı ve İstiklal Caddesi’ne yakınlığı ve tarihi yapılarıyla önemli bir turizm potansiyeli barındırıyor. Ayrıca burada çok sayıda otel hizmet veriyor. Haziran ayında yapılacak NATO zirvesi sırasında tüm yabancı basın mensuplarının ve üçüncü derece delegasyon ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi, bu bölgede konaklayacak.

Duraklar Kalkıyor

Projenin en önemli ayağını sokakların yayalaştırılması oluşturuyor. Proje ile tek bir aks değil, sokaklar arası bağlanyılar ve Taksim Meydanı bir bütün olarak tasarlandı. İlk olarak otobüs ve dolmuş durakları kaldırılacak. Belli saatler dahilinde ve servis amaçlı araçların bölgeye girmelerine izin verilecek. Ara sokakları gündüz ve gece, eğlence ve ticarete açılacak. Ayrıca sokaklardaki kent mobilyaları da tamamıyla değiştirilecek. Aydınlatma elemanları İstiklal Caddesi aydınlatma projesinin devamı niteliğinde. Bölge ’katenar sistemi’ ile aydınlatılacak. Binalar arasına gergi telleri çekilerek yapılacak bu sistemle cadde gündüz gibi olacak.
İSTANBUL/KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 15:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?