18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Beyoğlu'nda 'haraç çetesi' dehşeti

Beyoğlu'nda, haraç aldıkları öne sürülen 2 grup arasında çıkan bölge kavgasında silahlar konuştu. Karşılıklı olarak silahların çekildiği kavgada, her 2 gruptan birer kişi yaralanırken, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı bir operasyon düzenledi.
2 ayrı çete elemanlarının gerçekleştirdiği silahlı çatışma, gece saat 00.00 sıralarında Tarlabaşı Bulvarı Fıçıcı Abdi Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Beyoğlu bölgesinin haracını topladıkları öne sürülen "Batmanlılar" ve Diyarbakırlılar" diye adlandırılan 2 grup arasında önce sözlü kavga başladı. Taraflar arasındaki ağız kavgasıyla başlayan olay, karşılıklı olarak silahların çekilmesiyle bir anda çatışmaya döndü. Çıkan çatışmada her 2 taraftan birer kişi yaralanırken, olay yerine gelen polis, silahla havaya ateş açarak gruba müdahale etti. Bu arada yaralanan arkadaşlarını olay yerine geldikleri araçlara alan grup kayıplara karışırken, polisin gelmesiyle diğer arkadaşlarıyla kaçamadan polisin ateş açarak kovaladığı ve yakaladığı Erkan Doğan (21), bir otelin tuvaletinde ele geçirilen Turgut Çukurbağ (25) ve bir çamaşırhanenin dolabına gizlenen Kazım Alaca (28) gözaltına alındı.
Olayın ardından çevrede geniş çaplı soruşturma başlatan güvenlik güçleri, bölgede bulunan otel, ev ve işyerlerine baskın düzenledi. Bölgeyi çembere alan polisler, sokak aralarındaki şüpheli şahısları yere yatırarak arama yaparken, zanlıların kaçarken kullandıkları 34 ZP 1072 plakalı "Opel" marka çalıntı araç da Dolapdere'de terk halinde bulundu. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin bölgede yaptığı çalışmada çok sayıda kovan ile kan izleri tespit edildi. Yaralıların hastaneye götürüldüğü ihtimali üzerine hastaneleri de kontrol altına alan polis, soruşturmayı sürdürüyor.
Öte yandan, yakalanan çete elemanları, elleri kelepçelendikten sonra ekip otosuyla Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü.
Zanlıların polisteki sorgusu devam ediyor.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2004 Cumartesi 13:06:04
Güncelleme :8 Mayıs 2004 Cumartesi 13:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?