17
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Beyoğlu'nda kedi kurtarma operasyonu

Beyoğlu’nda, çatıdan düştüğü parmaklıklar üzerinde vücuduna 3 demir saplanan kedi, itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla demirler kesilerek kurtarıldı. Acı içinde kıvranan kedi, karnındaki demirlerle birlikte veteriner kliniğine götürülerek tedavi altına alındı.

Alınan bilgilere göre, Cihangir Ağa Hamamı Caddesi Numara 3’te yaşayan Zehra Bektaş’a ait "Garip" adlı kedi, saat 01.00 sıralarında apartman boşluğunda bulunan cam önündeki demir parmaklıkların üzerine düştü. Talihsiz kedinin vücuduna 3 demir saplandı. Acı içinde kıvranan kedinin inlemelerini duyan vatandaşlar, itfaiyeden yardım istedi.

 Kısa sürede olay yerine gelen ve apartman boşluğu önündeki duvarı merdivenle aşan itfaiye ekiplerinin çalışması kolay olmadı. Tek gözü görmeyen Garip adlı kediyi demirleri keserek kurtarmaya karar veren ekip, kediyi kurtarmak için önce taşınabilir kesici bir alet kullandı; ancak bu alet yeterli olmadı. Bunun üzerine itfaiye aracı olay yerine yaklaştırıldı ve araca bağlı kesici alet kullanıldı.

Kurtarma operasyonu sırasında, kedinin sahibi Zehra Bektaş ve çevredeki vatandaşlar çalışmaları dikkatle izledi. Demirleri tek tek kesen itfaiye ekipleri, kediyi bulunduğu yerden kurtardı. Karnına saplanan demirlerle birlikte kurtarılan kedi, bir süre olay yerinde bekletildi. Bu sırada sahibi Bektaş büyük üzüntü yaşadı. Daha sonra Bektaş ve vatandaşlar, kediyi alarak Beşiktaş’taki bir veteriner kliniğine götürdü. Demirleri çıkarılan kediye ilk müdahale uzman veteriner tarafından yapıldı. Serum takılan kedinin durumunun iyiye gittiği belirtildi.

beyoğlu
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 12:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?