17
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Beyoğlu'nda yangın: 1 ölü, 4 yaralı

Beyoğlu Tepebaşı'nda, 3 katlı yarı ahşap binada başlayan ve bitişiğindeki 4 binaya da sıçrayan yangında, 7 yaşındaki bir kız çocuğu feci şekilde yanarak can verdi. Art arda patlamaların yaşandığı ve itfaiye ekiplerinin 2 saatte kontrol altına alabildiği yangında, 4 kişi de yaralandı.
Korkunç yangın, saat 00.45 sıralarında Tepebaşı Sururi Mahallesi İncekaş Sokak üzerinde Mehmet Kar'a ait 3 katlı bir apartmanın 3. katında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü çıkan yangın, bina içinde meydana gelen patlamaların da etkisiyle bir anda bütün apartmanı sardı. Yangına uykuda yakalanan apartman sakinleri, kıvılcımlar arasında sokağa fırlarken, içeride mahsur kalan ve ilk karnesini almaya sayılı günler kala hayata veda eden F.K. (Fatma Kar) (7) isimli bir kız çocuğu, feci şekilde yanarak can verdi. Yangına, Şişli, Beyoğlu, Sarıyer ve Fatih belediyelerine ait itfaiye ekipleri müdahale ederken, sokakların dar olması nedeniyle zor anlar yaşandı. Bölgeye sivil savunma ekiplerinin yanı sıra çok sayıda ambulans da sevk edildi.
Yangın sırasında alev topuna dönen binadan canını kurtarmak için panik halinde pencereden atlayan Cemile Kar (79) isimli yaşlı bayanın bacakları kırıldı. Talihsiz kadın, olay sırasında vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan diğer yaralılarla birlikte çevredeki hastanelere sevk edildi.
Öte yandan, çevredeki binalara da sıçrayan yangın sırasında sokağa dökülen mahalle sakinleri, itfaiye ve sivil savunma ekiplerine zor anlar yaşattı. İtfaiye ekipleri, izdiham yüzünden çalışmakta güçlük çekti. Güvenlik güçlüklerinin güçlükle uzaklaştırdığı vatandaşlar, zaman zaman taşkınlık yaptı. Çevre sakinlerine büyük panik yaşatan yangında bazı vatandaşlar sokak ortasında baygınlık geçirdi.
Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden soğutma çalışmalarında geriye sadece enkaz yığını kalırken, itfaiye ekiplerinin çelik halatlarla yıktıkları duvarların ardından çıkan kıvılcımlar, yangınını boyutlarını ortaya koydu. Her ihtimale karşı çeşitli belediyelere ait su tankerleri olay yerinde hazır tutuldu.
Yetkili kaynaklar, yangının çıkış nedenini araştırırken, olayla ilgili soruşturmanın derinleştirildiği bildirildi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 14:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?