18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Cihangir'e 'Etnik' bir tat

Taksim’de Sıraselviler Caddesi’nde açılan ETNİK, Güneydoğu’nun en renkli halklarından Süryaniler’in bin yıllardır geliştirdiği ikram lezzetinin sadece Mardin’le sınırlı kalmasını büyük bir eksiklik olarak görüp bu tadı İstanbul’a taşıdı.

Güneydoğu’nun toprak yapısı ve bitki örtüsüyle buluşan, kendine has özel aromasıyla üretilen Süryani Şarabı, şarapseverleri Etnik’te bekliyor.

Etnik Restoran'ın yetkilileri, Süryaniler'in binlerce yıllık şarap serüvenini İstanbullulara tanıtmak, bu lezzetle buluşturmaktaki amacın, Güneydoğu’nun çok-kültürlülüğünün kaybolmaya yüz tutan geleneklerinden birini yaşatmak olduğunu söyledi.

Kırmızı şarabında melengiç çiçeği, tarçın, yanık çilek ve kiraz aromalarını; beyaz şarabında ise acıbadem ve yeşil biberiye aromalarını harmanlayan Süryani Şarabı, bugüne değin bildiğimiz tüm şarap tadlarından farklı bir lezzet sunuyor.

Etnik, Güneydoğu sofrasından geleneksel yemekler (kaburga dolması, mumbar, içli köfte, fırın güveç...) ve nar suyuyla yapılan özel salataları ile, damak zevkine düşkün kişilerin vazgeçilmez mekanı olmaya aday.

Etnik Restoran
Sıraselviler Caddesi No: 182/1 (Gima yanı) Cihangir/ İstanbul

Tel: 0212 245 92 86-87






www.turizmhabercisi.com
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 13:12:00
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 12:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?