18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Emekli-Sen'den 'alay' protestosu

Emekli-Sen üyesi bir grup, hükümetin maaş politikalarını eleştirerek, emekli maaşları konusunda alaycı bir tavır sergilediğini iddia ettikleri hükümeti uyardı.

Emekli-Sen üyesi yaklaşık 30 kişilik bir grup, Taksim Meydanı’nda toplandı. ’İnsanca Yaşamak İstiyoruz’ yazılı pankartlar taşıyan grup, hükümet aleyhine slogan attı.

Burada bir basın açıklaması yapan Emekli-Sen Marmara Bölgesi adına Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hasan Kaşkır, AK Parti hükümetinin emeklilerle alay ettiğini ileri sürdü. Kaşkır, "Asgari ücretle 4 kişilik bir ailenin her gün simit yiyerek ve çay içerek ev sahibi olabileceğini söyleyen Başbakan Erdoğan’ı, ’Bu ülkede açlık sınırının altında maaş alan emekli yok’ diyen Kemal Unakıtan’ı, ’TÜFE’den doğan haklarınız için mahkemeye başvurmayın, araştırıyoruz, alacağınız varsa son kuruşuna kadar ödenecek’ diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’nu buradan son kez uyarıyoruz" dedi.

Daha sonra İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıtan grup ile bir vatandaş arasında ilginç bir diyalog yaşandı. "Bunları yapmak zorunda mısınız?" diyen vatandaşa grup üyeleri, "Elimize bir şey geçmiyor; ancak sesimizi duyurmamız gerekiyor" şeklinde karşılık verdi. Araya giren diğer grup üyeleri, "Onun tuzu kuru" diyerek bildiri dağıtmaya devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 14:59:19
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 15:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?