23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Falcılar, başlarına geleceği bilemedi

İstanbul Beyoğlu’nda Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, para karşılığı kahve ve tarot falı baktıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul genelinde falcılık ve medyumluk yapan kişilere yönelik çalışmalarını sürdüren Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aldığı ihbarlar doğrultusunda hareke geçerek, para karşılığı kahve ve tarot falına baktıkları öne sürülen 5 kişiyle irtibata geçti. Beyoğlu’ndaki falcılara giden ve kendilerini müşteri olarak tanıtan polisler, kahve ve tarot falına baktırmak için 40 ila 50 milyon lira arasında para isteyen; Gökalp E., Abdullah Y., Osman Y., Deniz Sezai K. ve Hasan Serdar H.’yi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Beyoğlu’nda çeşitli kafelerde para karşılığı fal baktığı belirlenen Hasan Serdar H.’nin, Emniyetteki sorgusunda, "Astrolojik danışmanlık yapıyorum, fal bakmıyorum. Astroloji dünyanın her yerinde farklı bir şeydir. Kişilikleri, görünüşü, yapıları, eğilimleri, yetenekleri, zamanlamaları görür. Ben kitap yazmış bir insanım" dediği öğrenildi. Hasan Serdar H., yüksek lisans mezunu olduğunu ve falcılık yapmadığını da iddia etti. H.’nin bilgisayarına polislerce el konuldu.

Son 2 hafta içinde fal bakıp medyumluk yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonlarda, toplam 14 kişinin gözaltına alındığı, haklarında yasal işlem yapıldığı ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 18:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?