17
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Felluce katliamı protesto edildi

İHD ve Mazlum-Der üyelerinden oluşan bir grup, ABD’nin Irak’ın Felluce kentine yönelik başlattığı "Hayalet Öfke" operasyonunu protesto etmek için, Beyoğlu’nda ortak bir eylem düzenledi. Taksim’den Galatasaray’a yürüyen grup, burada bir basın açıklaması okuduktan sonra, mumlu oturma eylemi yaptı.

Taksim Meydanı’nda toplanan, 200 kişilik İHD ve Mazlum-Der üyesi grup, döviz açıp, tekbir getirerek ve slogan atarak Galatasaray’a doğru yürümeye başladı. Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyen grup burada, hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Avukat Eren Keskin tarafından okunan ortak bildiride, ABD operasyonunda, yaşama hakkı ve diğer insan hakları ihlallerinin tarif edilemez boyutlara ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, "Dünya egemenliği iddiasındaki ABD’nin, Irak’ta uyguladığı şiddet politikaları, halkları birbirine düşürmekte, özellikle sivil halkı giderek daha çaresiz bırakmaktadır. Çatışmaların, yer yer Irak’ın çeşitli toplum kesimleri arasında da cereyan etmesi, ciddi bir iç çatışma tehlikesini de ortaya çıkarmaktadır. Şiddet, şiddeti doğurmakta, bu vahşet ortamından en büyük zararı da Irak halkı görmektedir" denildi.

Basın açıklamasının ardından, slogan atmaya devam eden eylemci grup, mum yakarak oturma eylemi yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

İSTANBUL (İHA)-
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 12:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?