17
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Fırınlara sabah baskını

Beyoğlu Belediye Başkanı Amhet Misbah Demircan ile beraberindeki ekipler, Kulaksız ve Sütlüce’deki fırınlara sabaha karşı baskın düzenledi. Denetimler sırasında, bir pastaneye hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle para cezası verilirken, bir fırına ise etiketsiz ekmek sattığı için uyarı cezası verildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, zabıtalar eşliğinde ilk olarak Kulaksız ve Sütlüce’deki bazı fırın ve pastaneleri denetledi. Önceden tespit edilen bir fırına giren Başkan Demircan, ekmeklerin üretildiği bölümü dikkatle gezdi. Temiz çıkan fırından sonra Sütlüce’deki bir pastaneye giden ekipler, ürünlerin satıldığı bölümden sonra üretim bölümünü gezmek istedi. Aynı imalathanenin üretim bölümünü gezen Demircan, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Son olarak Kulaksız’daki bir fırını denetleyen ekipler, burada ekmeklerin gramajlarını bizzat kontrol etti. Ekmeklerin gramajlarının olması gerekenden daha fazla çıkmasını memnuniyetle karşılayan Belediye Başkanı Demircan, ekmeklerin arkasına konulması gereken etiketin olmadığını görünce, buraya da gerekli yasal işlemin uygulanması talimatını verdi.
Denetimlerden sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Demircan, bur tarz denetimlere ağırlık vereceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 15:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?