31
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gizem’in katili ifade değiştirdi

Beyoğlu’nda 14 yaşındaki Gizem Kılıç’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiası ile yargılanan 22 yaşındaki Ahsen Sarıgeçili, poliste ve savcılıkta verdiği, "Bir anda bağırıp çığlık atmaya başladı. Susturamayınca bıçağı çekip öldürdüm" ifadesini kabul etmedi. Sarıgeçili, mahkemede Gizem’i ereksiyon olamayınca dalga geçip güldüğü için öldürdüğünü söyledi.

İLKÖĞRETİM okulu öğrencisi Gizem Kılıç’ın (14) cesedi 27 Temmuz günü Sütlüce, Badem Sokak’taki evlerinin çatı katında bulundu. Boğazı kesilen ve 20 yerinden bıçaklanan Kılıç’ın vücudunda sperm de belirlenmişti. Çatalca’da bir alüminyum doğrama fabrikasında işçi olarak çalışan Ahsen Sarıgeçili (22), cinayeti işlediği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sarıgeçili ilk ifadesinde, "Olay günü çöp dökmeye çıkınca onu yanıma çağırıp konuşmak istediğimi söyledim. Ona bir şey göstereceğimi söyleyerek çatıya çıkmaya ikna ettim. Orada onu sevdiğimi ve birlikte olmak istediğimi söyledim. Ancak bir anda bağırıp çığlık atmaya başladı. Ne yaptımsa susturamadım. Bunun üzerine yanımdaki bıçağı çekip onu bıçakladım. Daha sonra tecavüz etmek istedim. Başaramayınca kaçtım" demişti.

Beyoğlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki günkü ilk duruşmaya katılan Sarıgeçili, şunları anlattı: "Teyzemlere gidip geldiğimde aynı binanın giriş katında ailesi ile oturan Gizem ile göz göze geliyorduk. Benden hoşlanıyordu. Sohbet etmek için binanın tavan arasına çıkmaya ikna ettim. Soyundu ben de soyundum. Ereksiyon olamadım. Benimle dalga geçti, gülmeye başladı. ’Sen de erkek misin’ dedi. Bileğilemek için mutfaktan yanıma bıçak almıştım. Bıçakla vurdum. Üzerine boşaldım. Teyzemlerin evine dönerek, bıçağı mutfakta yıkadım. Ertesi gün, pikniğe gittik. Dönüşte piknikte kullandığımız muşambayı, teyzem tavan arasına bırakmaya gitti. Cesedi bu sırada bulmuş. Yaptığıma çok pişmanım."

Kızım giyinikti

Gizem Kılıç’ın annesi Aysel Kılıç ise şu ifadeyi verdi: "Tülin A., ’Cesediniz çatı katında, gelip alın’ dedi. Yukarı çıktığımda kızım kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Üzeri giyinikti. Ertesi gün çocuklarını hemen memleketine gönderdi. Cinayetin tavan arasında işlendiğine inanmıyorum." Duruşma, Tülin A.’nın dinlenmesi için ertelendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 11:47:27
Güncelleme :21 Aralık 2008 Pazar 11:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?