25
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hayvan pazarlarına uğrayan yok

KURBAN SATICILARI PAZARDAKİ DURGUNLUKTAN ŞİKAYETÇİ

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarındaki yerini alan esnaf, satıştaki durgunluktan şikayetçi. Vatandaşlara 'bir an önce kurbanlıklarınızı alın' çağrısında bulunan esnaf, kurbanlık fiyatlarının sanıldığının aksine arefe ve bayramın birinci günü yükseleceğini ifade etti.

Bayrama sayılı günler kala büyük bir hareketliliğin beklendiği kurban pazarlarında aksi bir durum yaşanıyor. Kurbanlıkların az bir bölümünü satabildiklerini belirten esnafı talaş sardı. Kasımpaşa'da bulunan hayvan pazarında, geçen yılların aksine büyük bir durgunluk yaşanıyor. Esnaf, pazarda bir müşteri bile bulunmamasından şikayetçi. Satıcıların adeta sinek avladığı pazara gelen yaşlı bir çift, bir anda hareketliliğe neden oldu. Çok sayıda satıcı, çiftin etrafını sararak çeşitli seçenekler sundu. Yaşlı çift de tüm seçeneklere rağmen pahalı bulduklarını belirterek kurbanlık almaktan vazgeçti.

Kurbanlıkların derneklere bağışlanmasından dolayı pazardan satış yapılmadığını savunan esnaf, vatandaşlara çağrıda bulundu. Kurban satıcıları, "Vatandaş, arefe günü veya birinci günü daha ucuza alacaklarını düşünmesin. O günlerde kurbanlıklar daha pahalı olacak, hatta kara borsa olacak. Esnaf kan ağlıyor. Bir tane müşteri yok" diye konuştu.

KURBAN SATICILARI PAZARDAKİ DURGUNLUKTAN ŞİKAYETÇİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 12:16:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 15:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?