18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İP'ten Rice eylemi

ABD’nin çiçeği burnunda Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Ankara’ya yapacağı ziyareti protesto etmek için Galatasaray meydanında toplanan İşçi Partisi (İP) üyeleri, ABD Başkanı W. Bush’un maketini yaktı.

Öğle saatlerinde Galatasaray meydanında eylem yapan İP İstanbul İl Teşkilatı üyesi yaklaşık 100 kişi, ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice aleyhinde sloganlar atarak pankart açtı. Grup adına bir açıklama yapan İl Başkanı Erkan Önsel, "Son 1 ayda 5 üst düzey Amerikan yetkilisinin art arda Türkiye’ye gelmesi olağanüstü bir durumun yaşandığını gösteriyor.

Talabani’nin, ’Türkiye’nin Kerkük’te hak iddia etmesi halinde, Kürtler de Diyarbakır’da hak iddia edecek’ yönündeki açıklamaları, ABD’nin bölgedeki planının yeni aşamasının bir göstergesi. ABD’nin amacı, kurulacak kukla devleti Türkiye’nin Güneydoğu’suna doğru genişletmek ve Türkiye’yi bölmektir" dedi.
Basın açıklamasının ardından, "Amerikan kasabı Rice Türkiye’den defol", "Katil ABD Irak’tan defol", "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi" şeklinde sloganlar atan grup, Başkan Bush’un maketini yaktı. Polis, gösteri sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 18:02:00
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 16:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?