19
Mayıs
2024
Pazar
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kara mayınları temizlensin eylemi

Beyoğlu’ndaki Fransız Konsolosluğu önünde toplanan Anti-Militarist üyesi bir grup, Türkiye’de ve dünyada gömülü olan ve çıkarılmayan mayınların bir an önce çıkarılması için eylem yaptı.

Mayınların temizlenmesi için öğle saatlerinde Fransız Konsolosluğu önünde toplanan Anti-Militarist grubu üyesi yaklaşık 15 kişi, "Kimsenin askeri olmayacağız" şeklinde pankart açtıktan sonra bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, "Türkiye’de her 3 günde bir kişi, mayın ya da patlamamış mühimmat yüzünden yaşamını yitiriyor. Son 13 yılda ise 990 kişi bu yüzden yaşamını yitirdi, bin 175 kişi yaralandı. Bir mayının ömrü ortalama insan ömründen çok daha fazla, yani 75 yıl. Bu mayınların temizlenmesi ise çok zahmetli bir iş. Zaten bu mayınları döşeyenlerin de temizlemek gibi bir niyeti ve kaygısı yok" denildi.

Basın açıklamasının ardından grup, köpükten yapılmış olan mayınları İstiklal Caddesi’ne koyarak yoldan geçen vatandaşları "Dikkat mayın var, patlayabilir" şekilde uyardı. Göstericilerden bir grup ise vatandaşlara lokma dağıttı.
Yapılan gösterinin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 09:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?