17
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kasımpaşa’da, sel baskınları artık tarihe karışıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü, içilebilir suyu, keyifle yüzülebilir denizleri ve korunan su kaynakları ile İstanbulun dünyanın en yaşanılır şehirlerinden olması için her yıl milyonlarca dolarlık yeni yatırımlara imza atıyor. İstanbul’un su meselesini çözen İSKİ Genel Müdürlüğü; denizleri, dereleri ve su kaynaklarını atıksu tehdidinden kurtarmak gayesiyle son yıllarda atıksu yatırımlarına hız verdi.

Dünya çapındaki projelerin inşaası sırasında İstanbulluların sıkıntı yaşamaması için azami gayret sarfeden İSKİ, mahalle mahalle, sokak sokak tamamladığı her projeyle İstanbul’un problemlerini tek tek çözmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bugün de Kasımpaşa halkını sel baskını tehdidinden kurtaracak olan önemli atıksu projelerinden "Kasımpaşa Yağmursuyu Tüneli, Dolapdere ve Baruthane Dereleri Islahı ile Atıksuyunun Yağmursuyundan Ayrılması Kanal İnşaatı"nı kısa sürede tamamlamanın sevinci yaşanıyor.

İstanbul’un trafik akışında önemli yeri olan Kasımpaşa’daki Bülent Demir, Dereboyu ve Fişekhane Deresi Caddelerinin kapatılmasını gerektiren ve 17 Temmuz 2004 günü başlayıp 4,5 ayda bitmesi öngörülen projenin inşaatı; zor şartlar altında 24 saat çalışılarak 2 ayda tamamlandı.

15 Trilyona mal olan "Kasımpaşa Yağmursuyu Tüneli, Dolapdere ve Baruthane Dereleri Islahı ile Atıksuyunun Yağmursuyundan Ayrılması Kanal İnşaatı" projesinin gerçekleşmesiyle; Dolapdere ile Baruthane’den gelen atıksular toplanarak Kuzey Haliç Kollektörü’ne ulaştırılıyor, oradan da Baltalimanı Arıtma Tesisi’nde arıtıldıktan sonra deşarj yolu ile İstanbul Boğazı dip akıntısına veriliyor.

"Kasımpaşa Yağmursuyu Tüneli, Dolapdere ve Baruthane Dereleri Islahı ile Atıksuyunun Yağmursuyundan Ayrılması Kanal İnşaatı" projesi ile aynı zamanda yağmurlu havalarda savak yapısından dolayı Haliç’e akan atıksu ve yağmursuyu kanallarının ayırımı da gerçekleştirilerek, bölgede yaşanan sel baskınlarına son verildi.

Projeyle ilgili bir açıklama yapan İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, İstanbulluların memnuniyetini sağlamak için her gün yeni bir atılım gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kasımpaşalıları canından bezdiren sel baskınlarına son veren projemizin güzel İstanbulumuza hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

İbbweb
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 09:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?