30
Mayıs
2024
Perşembe
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kelkit havzası Taksim'e taşındı

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği'nin Taksim meydanında gerçekleştirdiği etkinlik çerçevesinde İstanbul'da bulunan Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı ve Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, amaçlarının Kelkit Havzası'nın sahip olduğu zenginlikleri korumak ve tanıtmak olduğunu söyledi.

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği'nin 17-19 Ekim arasında Taksim meydanında gerçekleştirdiği etkinlik çerçevesinde İstanbul'a gelen Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, birliğin bugünkü durumunu değerlendirdi. Kelkit Havzası Kalkınma Birliği'nin Türkiye'de gönüllü olarak bir araya gelen birliklerin başında geldiğini belirten Dr. Akyel; "Tokat, Sivas, Giresun ve Gümüşhane'yi kapsayan Kelkit Havzası'nın içerisinde havza bazında kalkınma modelini benimsedik. Amacımız, Kelkit Havzası'nın sahip olduğu zenginlikleri korumak ve tanıtmaktır. Havzanın ortak sorunlarına, ortak yaklaşım, ortak çözüm önerisi arama yaklaşımını benimsedi.Turizm, ekonomi, eğitim ve sağlık konularının bölgesel olması amacıyla çalışmaktayız. En büyük görevlerinden biri bölgenin tanıtılması" şeklinde konuştu.
Kelkit Havzası Kalkınma Birliği'nin havzada bulunan 4 ilin eşit, adil ve birlikte yaklaşımı mantığı üzerine kurulduğunu hatırlatan Dr. Akyel, "İller arasında kardeşlik bağları pekişmiştir. Bu da birliğin kuruluşundan beklenen faydalarından biridir" dedi.
Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Akyel, " Çalışmalarımızda, 4 ili birbirinden ayırmıyoruz. Bu bağlamda Tokat'ta çok güzel çalışmaları yapılmıştır. Kelkit Havzası Kalkınma Birliği şemsiyesi altında Tokat'ın tanıtımımı yapıyoruz bir. İkincisi Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin bilimsel ve akademik çalışmaların istiyoruz birlik olarak. Organik tarım, ceviz ve tarımsal üretimin pazarlanması konusunda yönlendirme ve teşvik yapıyoruz. Birlik yatırım yapmıyor, özel sektörün yaptığı yatırımlara proje ve tanıtım bazında yardımcı oluyor. Bazı belde ve belediyelere eşitlik çerçevesinde finansman sağlanıyor ortak havuzdan ancak yatırımı yapan özel sektör olacaktır" dedi.


7 Ocak'ta Tokat'ta yapılacak Tokatspor-Fenerbahçe maçı hakkında da konuşan Dr. Akyel, "Biz daha önceden de ümitle bekliyorduk ki büyüklerden biri düşsün. Çok sevindirdi bu bizi. Tokat'ın tanıtımına büyük katkısı olacaktır. Tokatlılar çok iyi bir ev sahipliği yapacaklardır. Karşılaşmadan önce gelirlerse Tokat'ın tarihi ve doğal yerlerini gezdiririz kendilerine, ancak giderken de Sivas'ın Fenerbahçe'ye verdiği dersin aynısını Tokat olarak biz de Fenerbahçe'ye vereceğiz. Top yuvarlaktır, ben de Tokat'lı sporcularıma güveniyorum. Ve ümit ediyorum ki Anadolu yeniden bir mucize gösterecek ve Anadolu takımlarından biri olan Tokatspor da Fenerbahçe'yi kendi sahasında yenecektir diyorum" diye konuştu.


GAP projesinin devlet desteğiyle ve kanunlarla yapıldığını, tüzel kişilik olarak kendilerinden farklı olduğunu belirten Vali Recai Akyel, gönüllü olarak kurulan Kelkit Havzası Kalkınma Birliği'nin, bölge halkı inanırsa GAP'tan daha verimli olacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 22:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?