18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Mülteci operasyonu:200 kişi yakalandı

Beyoğlu’nda, iki ayrı evin bodrum katında saklanan yaklaşık 200 mülteci, düzenlenen operasyonla yakalandı. Operasyon sırasında çatıya çıkarak kaçmak isteyen iki mülteci, polis tarafından gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, ihbar üzerine harekete geçen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Camıcuma Sokak’ta bulunan bir evin bodrum katına operasyon düzenledi. Operasyonda, tek oda içerisinde saklanan, Pakistan ve Afganistan uyruklu 100 mülteci yakalandı.

Polis tarafından gözaltına alınan mültecilerin rahat tavırları dikkat çekerken, ekipler daha sonra karşı evin bodrum katına baskın düzenledi. Yapılan ani baskında, bodrum katında gizlenen yaklaşık 100 mülteci daha yakalandı.

Bu sırada polis ekipleri, iki mültecinin çatıdan kaçmak istediğini belirledi. Bunun üzerine kısa süreli koşuşturma yaşandı. Merdivenlerden hızla çatıya çıkan polis ekipleri, yaşanan kısa süreli koşuşturmanın ardından, kaçmak isteyen iki mülteciyi de yakaladı.

 Çalışmak için İstanbul’a kaçak olarak gelen ve yaklaşık 20 gündür tek odalı evlerde saklandıkları belirlenen mülteciler, Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Öte yandan esnaf, uzun süredir mahallede saklanan mültecileri fark edemediklerini ifade etti.

beyoğlu
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 11:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?