27
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

PKK ve Öcalan gerçeği bilinmeli!

DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ AYSEL TUĞLUK:

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, devlet ve halkın teslim olan PKK'lıları bağrına basması gerektiğini savunarak, "Bu ülkede PKK ve bir Öcalan gerçeği olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor" dedi.

Milletvekili Aysel Tuğluk, "Barış Meclisi" adlı grubun Kürt sorununun çözümüne ilişkin başlattığı "Demokratik Çözüm- Demokratik Türkiye" kampanyasının tanıtım toplantısına katıldı. Taksim Hill Otel'de düzenlenen toplantı sonrası Tuğluk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tuğluk, Avrupa'dan gelecek olan PKK'lıların gelişlerinin ertelenmesi ile ilgili olarak, "Barışı tabandan vererek, üstteki elitleri değiştirebiliriz. PKK'lıların gelişleri Türkiye açısından çok önemli bir şanstı. Ama karşılamaların şekli tartışıldı. Halbuki gelişlerin özü Türkiye'de tartışılmalıdır. Bunların mesajı önemli. Onlar Türkiye'de yaşamak istedikleri mesajını verdi" dedi.

Devlet ve halkın teslim olan PKK'lıları bağrına basması gerektiğini savunan Tuğluk, "Önemli olan 9 maddelik mektubu tartışmalıyız. Onda hiçbir ayrıştırıcı madde yoktu. Türkiye maalesef görüntü ile uğraşıyor. Türkiye'de gerçekleri görmek gerekir, gerçeklerle yüzleşmemiz gerekir. Bu ülkede PKK ve bir Öcalan gerçeği olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Silopi'deki gelişlerden sonra toplumda bir gerilim yaşandı. Hassasiyetler hortlatıldı. Maalesef organize edildi. Gelişler barış için yapılan bir restti.

Maalesef iktidar da buna hazırlıksız yakalandı. Amacının dışında farklı tartışmalar oldu. Şuanda Avrupa'dan gelişler belirsiz. Amaca hizmet etmek için oradakiler gelmek isteyecektir. Barışa hizmet etmek istiyorlar" şeklinde konuştu.

"Teslim olacak PKK'lılar yine aynı şekilde mi karşılanacak?" sorusuna ise Tuğluk, "Bir gelsinler ondan sonra bakarız Bence daha önceki karşılamalar yüzünden kıyamet kopmadı. Oradan gelen insanların bir kimliği var. Halkta bu kimliği önemsiyor. Gidip havalimanında karşılama olur mu bilmiyorum ama Kürtler oradan gelecek grubu önemseyecektir. DTP'liler de önemseyecektir. Hem Kürtler hem de DTP sahip çıkacaktır. Milyonlarca insan o grupları önemsiyor. Çünkü bu barış için atılan bir adım. Toplumdaki bazı hassasiyetler tabii ki önemsenmeli. Ama bir o kadar da Kürtlerin hassasiyeti önemsenmeli. Örneğin buraya gelenlerin karşılanmasındaki coşkuyu yaşayanlar ne düşünüyor o da önemsenmeli. Onlar belki de coşkuyla karşıladık ama buna bile izin verilmedi diye düşünüyor olabilir" diye yanıt verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 13:19:05
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 15:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?