23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Polis ve itfaiyeden hırsız avı

Taksim’de, bir işyerini soymak isterken fark edilince kaçmaya çalışan ve bu sırada havalandırma boşluğuna düşerek yaralanan hırsız, polis ve itfaiye ekiplerini seferber etti.

Havalandırmanın duvarı iş makinesi ve balyozla kırılırken, merdiven yardımıyla 8 metrelik havalandırma boşluğuna inen ekipler, hırsızın izine ulaşamadı. İtfaiye ve polis, can güvenliği olmadığı için havalandırma boşluğuna kimin gireceği konusunda uzun süre tartıştı.

Sabaha karşı Taksim Elmadağ Cumhuriyet Caddesi’ndeki Vatan Computer’a girmek isteyen hırsız, alarmın çalması üzerine paniğe kapıldı. İşyerinin üst katındaki kapı kolu ve camı kırmasının ardından alarmın çalması üzerine paniğe kapılan hırsız kaçmaya çalıştı.

Bu sırada alarm üzerine kısa sürede olay yerine gelen işyeri sahibi Nuri Vatan, kaçmaya çalışan hırsızı gördü. Yaşanan kısa kovalamaca sırasında paniğe kapılan hırsız, binanın arka bölümüne çıktı. Bu sırada dengesini kaybeden hırsız, yaklaşık 8 metre yüksekliğindeki havalandırma boşluğuna düştü.

Bunun üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri çağırıldı. Yaralı olduğu belirlenen hırsız, polis ekiplerine "buradayım" diye seslendi. İtfaiye ekipleri, yaralı hırsıza ulaşabilmek için duvarı delmeye karar verdi. Havalandırmanın duvarı, iş makinesi ve balyoz kullanılarak delindi. Yapılan aramalara rağmen ekipler, havalandırma boşluğunda hırsızın izine rastlayamadı. İtfaiye ekipleri, bu kez de merdiven kullanarak havalandırma boşluğuna indi.

Ellerinde fenerlerle boşluğa inen itfaiyeciler, hırsıza ulaşamadı. Önce "buradayım" diye bağıran hırsızın daha sonra ses çıkarmaması üzerine ekipler, can güvenliği açısından havalandırma boşluğunun arka bölümüne gitmedi. Sivil bir polis ve itfaiye görevlisi, havalandırma boşluğuna kimin gireceği konusunda uzun süre tartıştı. Can güvenliği nedeniyle yaşanan tartışmanın ardından havalandırmaya, polis ve itfaiye birlikte girdi. Ekipler, gerekli önlemleri alarak havalandırma boşluğundaki hırsızın bulunması için inceleme yaptı. Yapılan incelemelere rağmen hırsızın izine rastlanamadı.

Araştırmaları olay yerinde takip eden Nuri Vatan, "Alarm çalınca ben geldim. Polis de geldi. Arka kapıdan kaçtığını ve bu sırada düştüğünü gördüm" dedi. İşyeri sahiplerinden Ali Ergun Vatan da, "Arka taraftaki sinema yandıktan sonra güvenlik konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Daha önce de hırsız girdi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 12:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?