18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Reis Çelik'e silahlı saldırı

Beyoğlu’nda, adının "Apo" olduğunu söyleyen bir kişi, ünlü Yönetmen Reis Çelik’in de aralarında bulunduğu grubu kurşun yağmuruna tuttu. Saldırıda, Reis Çelik ve aralarında yoldan geçen bir turistin de bulunduğu 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay saat 00.00 sıralarında, İstiklal Caddesi İmam Adnan Sokak’ta meydana geldi. Yolda yürüyen Reis Çelik ve arkadaşlarının önünü kesen ve adının Apo olduğunu söyleyen bir kişi, silahını çekerek grubun üzerine kurşun yağdırdı.

Saldırgan olayın ardından kaçarken, saldırıda yaralanan Reis Çelik, senarist Hakan Aksu, Nuri Şölen ile ismi henüz belirlenemeyen, aralarında yoldan geçen bir turistin de bulunduğu 3 kişi, çevreden yetişenler tarafından Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Abdurrahman Kurtuluş adlı saldırgan kısa bir süre sonra yakalanırken, diğer 3 saldırganın yakalanması için polis çalışma başlattı. Kurtuluş ve diğer saldırganların, yönetmen Çelik’in eski kiracıları olduğu öğrenildi.

Diğer yaralılara göre durumu daha hafif olan Çelik, ilk tedavisinin ardından Alman Hastanesi’ne sevkedildi. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Saldırının ardından Reis Çelik’in tedavi gördüğü hastaneye gelen ve "Hoşçakal Yarın" filminde birlikte çalıştığı Sanatçı Mazlum Çimen, "Ben de olayı yeni duydum. Hayati tehlikesi yok. Ne olduğunu bilmiyorum. İsminin Apo olduğunu söyleyen bir kişi, silahını çekerek onlara ateş etmiş" diye konuştu.

İsmi açıklanmayan saldırgan, saldırıdan kısa süre sonra polis tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Yakınları, saldırının alacak-verecek meselesinden kaynaklandığını iddia etti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

1961 yılında Ardahan da doğan Reis Çelik , 1982 yılında gazeteciliğe başladı. Ekonomi ve politika muhabiri olarak çalıştı. Çeşitli Televizyon programları hazırladı. Belgesel filmler çekmeye başlayan Reis Çelik, Türkiye’de yapılan ilk Nazım Hikmet Belgeseli olan: "Nazım Hikmet Ziyaretçin Var" a imza attı. 12 belgesel ve ilk uzun metrajlı filmi "Işıklar Sönmesin" i yapan Çelik, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının hayatının anlatıldığı "Hoşçakal Yarın" ve son olarak Tuncel Kurtiz’in oynadığı İnat Hikayeleri filmini yönetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 12:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?