17
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

SP’li Mustafa Yelek: Beyoğlu’nda halka sahip çıkan irade kazanacak

SP Beyoğlu belediye başkan adayı Mustafa Yelek, “Beyoğlu’nda halkı dışlayan irade ile halka sahip çıkan irade karşılaşacak.” dedi.

Tophane’deki seçim bürosunda Zaman’ın sorularını cevaplayan Yelek, 1994 yılında Refah Partisi’yle birlikte siyasete başladığını ve 1999 seçimlerinden bu yana da Beyoğlu’nda meclis üyesi olduğunu hatırlattı.

Beyoğlu seçmeninin yüzde 80’inin Tarlabaşı ile Örnektepe arasında ikamet ettiğini ifade eden SP’li başkan adayı Yelek, başkan seçildiği takdirde hizmet önceliğini de bu bölgeye vereceğini söyledi. “İstiklal Caddesi, Beyoğlu’nun misafir odası. Ama evin başka odaları da var. Oraların da to-parlanması lazım.” yorumunu yapan Yelek, “Beyoğlu iki farklı bölgeden oluşuyor. Bir kısmı çöküntü binalarla dolu, diğer tarafta vakıf arazileri nedeniyle tapu sorunları yaşayan Beyoğlu var. Sosyal alanı yok. En büyük mahallesinde muhtarlık binası olmayan bir ilçedeyiz.” diye yakındı.

Başkan adayının projeleri arasında şunlar yer alıyor: Hizmet önceliği geri kalan bölgelere verilecek. Her mahalleye haftada bir gün periyodik sağlık taramaları yapılacak. İlaç alamayan hastalara ilaçları verilecek. Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılacak. Ev hanımlarına evde ürettikleri yöresel yemek, el işleri, hat, ebru gibi çalışmalarını sergileyip satabilecekleri sabit mekanlar oluşturulacak. Mahalle şûraları kurulacak. Esnaf, işadamı, eğitimcilerin şûraya katılımı ile mahallelerle ilgili projelere azami destek sağlanacak. Gençler için büyük sosyal ve kültürel merkezler kurulacak. Mahkeme kararıyla kullanılamaz halde bulunan binalar yıkılacak. Vakıf arazileri üzerindeki insanların tapularıyla ilgili çalışma takip edilecek.

zaman
Yayın Tarihi : 16 Mart 2004 Salı 15:02:25
Güncelleme :19 Mart 2004 Cuma 22:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?