19
Mayıs
2024
Pazar
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Taksiciyi önce gasp ettiler sonra ağır yaraladılar

Beyoğlu’nda taksici Nevzat Suna, aracına müşteri olarak aldığı bir kişi tarafından bıçaklanarak gasp edildi. Ağır şekilde yaralanan taksi sürücüsü, ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Olay, geçen hafta gasp ve kapkaç yüzünden 2 grup arasında yaşanan çatışmanın meydana geldiği Hacıhüsrev’de yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Kadıköy’de taksicilik yapan Nevzat Suna dün gece Taksim’e bir müşteri getirdi. Müşterisini Taksim’de indiren Suna, Piyalepaşa Bulvarı’nı kullanıp E-5 Karayolu’ndan tekrar Kadıköy’e dönmek istedi. Taksici, Piyalepaşa Bulvarı üzerinde seyir halindeyken bir kişi otomobili durdurdu. 43 yaşındaki Nevzat Suna’nın kullandığı 34 TAA 68 plakalı taksiyi durduran kimliği belirsiz kişi, anahtarını evde unuttuğunu söyledi. Gaspçı, Avrupa yakasındaki yerleşim yerlerini iyi bilmeyen taksiciyi Hacıhüsrev’e getirdi. Araç Mehtap Sokak’a geldiğinde kimliği belirsiz kişi, taksici Suna’dan durmasını istedi.
Suna otomobili durdurduğunda, kimliği belirsiz kişi, yanında bulunan bıçağını çıkararak taksiciden üzerinde bulunan paraları vermesini istedi. Ne olup bittiğini anlayamayan Suna, şahıs tarafından sağ göğsünden bıçaklandı. Zanlı daha sonra sürücünün kafasına vurarak darp etti. Kimliği belirsiz kişi yaraladığı taksicinin üzerinde bulunan 113 milyon lirasını alarak yaya olarak kaçtı.

Göğsünden bıçaklanan taksici Nevzat Suna, canını kurtarmak için güçlükle otomobiliyle Piyalepaşa Bulvarı’na geldi. Kapıları açık bırakarak bulvara inen taksici, fark ettiği benzin istasyonuna sığındı. Benzin istasyonunda çalışan görevliler, ağır yaralanan Nevzat Suna için hemen ambulans istedi. Olayın polise bildirilmesinin ardından olay yerine gelen ambulans, ağır yaralı sürücüyü Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan taksicinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Güvenlik güçleri, taksi sürücüsünün güçlükle verebildiği eşkal doğrultusunda kimliği belirsiz kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Zanlının eşkalini belirleyen polis ekipleri, aynı eşkale uyan bir kişinin yaklaşık 10 gün önce de bıçak zoruyla benzer olaya karıştığı ifade edildi.

istanbul
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 10:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?