20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Taksim-Kabataş tünelinin kazısı tamamlandı

Topbaş, törende, çift yönde yapılan kazı çalışmaları kapsamındaki tünelin iki ucunu 230’uncu metrede yaptığı sembolik kazı ile birleştirdi ve tünele ilk betonu attı.

Tünelcilik geleneğine göre ’Bayrak Değişimi’ olarak adlandırılan törende konuşan Topbaş, 640 metre uzunluğundaki füniküler sistem ile yolcuların Taksim’de metroya, Kabataş’ta da önümüzdeki günlerde açılacak olan tramvay hattı ile deniz ulaşımına entegre olacağını anlatarak, bugün bu buluşmaya tanıklık ettiklerini söyledi.

133 yıl sonra İstanbul’a ikinci tünel

İstanbul’un 133 yıl aradan sonra ikinci tüneline kavuştuğunu ifade eden Topbaş, sistemin haziran ayında hizmete gireceğini ve üç dakika aralıklarla saatte tek yönde 7 bin 500 yolcu taşınacağını bildirdi.

Raylı sistemlerde çok ciddi mesafeler kat etmek durumunda olduklarına dikkat çeken Topbaş, ’’kararlı adımlarla İstanbul’un trafik problemini çözmemiz lazım. Her gün kentte 400 araç trafiğe çıkıyor. İpin ucu kaçmış. Bunu yakalayıp sağlam kazığa bağlamak istiyoruz. Her yönden İstanbul’u, AB’ye yakışır bir kent haline getirmeliyiz. Bu dönem, hepimizin kol kola girerek, hatalarımızı gözden geçirerek bu sorunların üstesinden gelme dönemi. Türkiye, 3 kasım seçimleri sonrasında gerçek bir şans yakaladı. Bunu değerlendirmemiz lazım’’ dedi.

640 metrelik tünel

Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş ile Doppelmayr Tramways Limited Şirketi konsorsiyumu tarafından yapılan füniküler sistemde, Taksim ve Kabataş’ta iki durak olacak ve çekme-germe halatı ile birbirine bağlanan iki araçla çalışacak. Toplam 46 trilyon liraya malolan sistemle yolculuk, 110 saniye sürecek.
kenthaber-ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 17:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?