18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Taksim'de sargılı eylem

Saraçhane’de pazar günü gerçekleştirilen gösteride polisin sert müdahalesiyle karşılaşarak elleri ve kollarından yaralanan kadınlar, Taksim’de sargılı bir şekilde eylem yaptı.

Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyelerinden oluşan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 40 kişilik grup, öğlen saatlerinde Taksim’de toplandı.

Eyleme katılan kadınların el ve kollarındaki sargılar dikkat çekti. Saraçhane’deki polis müdahalesinde yaralandıklarını belirten kadınlar, AK Parti hükümetini protesto etti.

Sık sık slogan atan grup adına yapılan açıklamada, "Buraya 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamaya, copla ezilen bedenlerimizle geldik. Dün, bugünü kutlamak için Saraçhane’deydik fakat AK Parti iktidarı tüm demokratik eylemlerde olduğu gibi hak ve özgürlüklerimizi çiğneyerek gaz bombalarıyla hakkımızı engellemeye çalıştı. AB, AK Parti’nin suç ortağı hamisidir. Baskı ve saldırılarla ve komplolarla yırtılan demokrasi maskesine yama yapan AB’dir. Her zaman olduğu gibi yırtılan demokrasi maskesi bu kez de yama tutmamıştır" denildi.

Ellerinde pankartlar bulunan göstericiler, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 16:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin IP: 81.213.109.xxx Tarih : 20.03.2005 15:21:40
haberi vermeniz güzel bir durum. ancak vermiş olduğunuz haberlerin tümünün resimlerini de sayfaya yerleştirirseniz iyi olur. teşekkürler...