18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Tarlabaşı'nda duvarı çöken bina yıkıldı

Beyoğlu Tarlabaşı'nda, duvarının çökmesi sonucu paniğe neden olan binanın yıkımına bugün başlandı. Bina parça parça yıkılırken, yıkım çalışmalarının 3 gün sürebileceği bildirildi.
İmardan sorumlu Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Mehmet Çevik, sabah saatlerinde olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Mehmet Çevik, Beyoğlu Tarlabaşı'nın sit alanı olduğunu belirterek, bölgede 2 bin 9 orta hasarlı, 907 adet de çok kötü durumda olan bina olduğunu söyledi. Budak Sokak'ta bulunan binayla ilgili olarak çalışmaların 3-4 gün süreceğini, binanın durumu nedeniyle elle çalışarak parça parça yıkılacağını söyledi. Çevik ayrıca, bölgede çok sayıda binalarla ilgili çalışmalar yürüttüklerini, restorasyon ve yıkım çalışmaları olacağını, belediyenin Anıtlar Kurulu'ndan çıkacak karara göre hareket edeceğini söyledi.
Yıkım çalışmalarının yapıldığı binada oturan Bayram Hamiyet Özdemir çifti, sokakta kaldıklarını ve kalacak yerleri olmadığını söyleyerek başkan yardımcısından kendilerini bir eve yerleştirmek için yardım istedi. Çevik de ilçe belediyelerinin böyle bir yetkisinin olmadığını ama gerekli irtibatı kuracakların söyledi. Hamiyet Özdemir, "Ben devlete vergimi ödüyorum. Bu nasıl iştir? Kaç gündür perişan olduk, sokaklarda kalıyoruz, evimize giremiyoruz. En azından kalacak bir yer versinler" diyerek tepkisini dile getirdi.
Binanın yıkım çalışmalarına bugün başlandı. Çalışmaların, yaklaşık 3-4 gün sürebileceği bildirildi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 19:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?