27
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Topbaş'a 'genelev' sorusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, köprüdeki sıkıntıları hafifletmek için gece yarısı daha fazla mesai harcadıklarını söyledi.

Saraçhane'deki Belediye Binası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'lu şampiyon sporcuları kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ikinci köprüde karayollarının çalışmasının olduğunu ifade ederek, "Deprem ile ilgili bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Bu da ciddi anlamda İstanbul trafiğini etkiledi. Biz bu sıkıntıları hafifletmek adına gece yarısında daha fazla mesai harcıyoruz. Şuanda köprüden 15 Bin civarında araç geçiyor. Bu dönemde toplu taşıma araçları daha fazla tercih ediliyor" diye konuştu.

Topbaş, deniz seferlerini de köprü çalışmaları nedeniyle arttırdıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın da deniz seferlerini tercih etmesini istiyoruz ki, trafik biraz da olsa rahatlasın" diye konuştu.

Kadir Topbaş, Karaköy'de bulunan genelevlerin yerinden kaldırılacağı ile ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine, "Spesifik bir konu olarak böyle bir gündemimiz yok. Tabi ki, Beyoğlu'nun imar planları yıllardan beri yapılıyor. Daha önceki değerlendirmemizde de, taşınması değil de o bölgenin nasıl değerlendirileceğini görüşmüştük. Her bölge için bu geçerlidir, ama kesin olarak söyleyebilirim ki bizim gündemimizde genel evlerin taşınacağı hakkında bir konu yok" şeklinde konuştu.
 

...
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?