19
Mayıs
2024
Pazar
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Tünelde gaz maskeli eylem

TÜNELDE GAZ MASKELİ EYLEM

Greenpeace üyeleri, "Nükleerle yaşamaya hazır mısın?" sloganıyla başlattıkları kampanya etkinliklerinin ilk ayağında "Abarjazz Avandgard Müzik Grubu" ile Tünel Meydanı'nda eylem yaptı. Gaz maskeleri ve varillerle gerçekleştirilen eylemde, nükleer santral projelerinin iptal edilmesi istendi.

Greenpeace üyelerinden oluşan bir grup, "Abarjazz Avandgard Müzik Grubu" ile birlikte Tünel Meydanı'nda ilginç bir eyleme imza attı. Yüzlerinde gaz maskeleri ve üzerinde radyasyon işareti bulunan varillerle müzik yapan eylemciler, "Variller nükleer atık için değil, müzik yapmak için kullanılsın" dedi.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker, ihale zarflarının açıldığı ilk günden itibaren nükleer santral ihalesinin hukuka aykırı süreçlerle yürütüldüğünü öne sürerek, Danıştay'ın nükleer santral ihalesi yönetmeliğinin iptali için açılan davada verdiği kararın da bu sürece son noktayı koyduğunu belirtti. Diker, "Ancak bu yeterli değil. Hükümet nükleer enerji masalını anlatmaktan tamamen vazgeçene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Greenpeace nükleer karşıtı kampanyasına destek vermek üzere eyleme katılan Abarjazz grubu üyeleri de varillerle gerçekleştirdikleri "Anti nükleer performans" ile Greenpeace'in nükleere karşı sesi oldu. Nükleer atık taşımakta kullanılan varillerle daha güzel, daha keyifli şeyler yapmanın mümkün olduğunu göstermek istediklerini söyleyen grup üyelerinden Karahan Kadırman, müzik yapmaya toksik varilleri çalarak başladıklarını söyledi.

"Nükleer ile yaşamaya hazır mısın?" sloganı ile yola çıkan Greenpeace'in başlattığı kampanya, www.ilovvenuclear.org sitesinden Çernobil felaketinin yıl dönümü olan 26 Nisan tarihine kadar Türkiye'de nükleer karşıtı 1 milyon "radyoaktiviste" ulaşmayı hedefliyor.

TÜNELDE GAZ MASKELİ EYLEM
TÜNELDE GAZ MASKELİ EYLEM
TÜNELDE GAZ MASKELİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 16:01:02
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 17:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?