18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Turistlere, Kuran-ı Kerim dağıttılar

Taksim Anıtı önünde basın açıklaması yapan ve Türkiye’de yaygınlaşan misyonerlik faaliyetlerine dikkat çeken Alperen Ocakları üyesi bir grup, İstiklal Caddesi’nde aralarında turistlerin de bulunduğu çok sayıda kişiye Kur’an-ı Kerim ve mealini dağıttı.

Taksim Anıtı önünde toplanan Alperen Ocakları İstanbul Şubesi üyesi yaklaşık 40 kişi adına basın açıklamasını Başkan Hasan Nuri Şen yaptı. Şen, "Son 1 yıl içinde Sivas’ta ve Erzincan’da bahai misyonerlik, Adıyaman, İstanbul, Ankara ve İzmir’de Hıristiyan misyonerlik, Karadeniz illerinde ise Ortodoks misyonerlik faaliyetlerine hız verilmiştir. Türk milletinin milli hassasiyetlerinin pekişmesi için sağlam bir inanç zemininde, teşkilatlı bir şekilde bu tehlikelere karşı korunması gerekmektedir. Bu nedenle Türk Devleti’nin bölünmez bütünlüğüne zarar verecek her türlü tehlikenin karşısında olacağız. Milleti misyonerlik faaliyetlerine karşı birlik ve beraberliğe çağırıyoruz" dedi.

Şen, "Hıristiyan cemaatine mensup vatandaşlarımızın sayısı 55 bin civarındayken, faaliyet kapsamında 300’den fazla kilise, 5 radyo, 6 dergi, 7 gazete, onlarca vakıf ve dernek bu faaliyetleri finanse etmektedir. Bu kurumlar AB Uyum Yasaları’nı gündeme getirerek daha yıkıcı bir çalışma içine girmişlerdir. Ülkemizdeki her dini yapılanma ve etnik kimlik, TC Anayasası’nın güvencesi altındadır. Ancak misyonerlik çalışmaları, inanç özgürlüğünden çok üniter yapımızı zedeleyici bir teşekkül haline gelmiştir. Milletimizi bu faaliyetlere karşı birlik ve beraberliğe çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Grup basın açıklamasının ardından İstiklal Caddesi’nde aralarında turistlerin de bulunduğu çok sayıda kişiye Kur’an-ı Kerim dağıttı. Grup arasından bazı göstericiler, dükkanlara girerek esnafa da Kur’an-ı Kerim verdi. Kur’an-ı Kerim’i almayan bir vatandaş, "Ben bir amaç için dağıtılan hiçbir şeyi okumam. Zaten Kur’an-ı Kerim’i okudum" derken İngiliz bir turist ise, "Bunun ne olduğunu biliyorum, Kur’an-ı Kerim. Okumamıştım; ancak bunu okuyacağım" şeklinde konuştu. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 21:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?