29
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Valilik, İHD'nin kapatılmasını istedi

İstanbul Valiliği, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) kapatılması isteğiyle suç duyurusunda bulundu. Beyoğlu Savcılığı'na yapılan başvuruda kapatma isteğine gerekçe olarak İHD İstanbul Şubesi'nde yapılan bir basın açıklamasında emniyet görevlilerinin görüntü ve ses almalarının engellenmesi ve terörist başı Abdullah Öcalan'ı öven ibarelere yer verilmesi gösterildi.

İHD Başkanı Hüsnü Öndül, polisin kapalı yerlerde yapılan basın toplantısına girme hakkı bulunmadığını savunarak, "Bu bizim insan hakları ile ilgili faaliyetlerimizi engelleyemez." dedi. Geçtiğimiz hafta yapılan suç duyurusunda, amaç dışı faaliyet gösterdiği değerlendirilen İHD hakkında 5253 sayılı Dernekler Kanunu gereğince işlem yapılması istendi.

Derneğin İstanbul Şubesi salonunda Barış Anneleri İnisiyatifi grubunun yaptığı basın açıklamasında bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı övücü sözler sarf edilmesi ve aynı toplantıda emniyet güçlerinin görevlerini yapmasının engellenmesi gerekçe gösterildi.

Öte yandan İHD Genel Başkanı Hüsnü Öndül, polisin kapalı yerlerde yapılan basın toplantılarına girme hakkı olmadığını iddia etti. Öndül, şunları söyledi: "Kamu otoritelerinde İHD ile ilgili olarak zaman zaman böyle şeyler yapılıyor. Bu bizim insan hakları ile ilgili faaliyetlerimizi engelleyemez. Ayrıca polisin hakkı yok, İHD binasından içeriye giremez."

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 12:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?