20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Yıkımlara palyaçolu protesto

Sulukule'deki yıkımlara dikkat çekmek isteyen Sulukuleliler, Beyoğlu'nda sazlı sözlü protesto gerçekleştirdi. Gösteride küçük çocuklar darbuka çalarken büyükler ise şarkı söyledi. Minik sulukuleliler, fransız sirk cambazlarından öğrendikleri numaralarla bir de gösteri yaptı.

Galata kulesi önünde toplanan yaklaşık 60 sulukuleli, yıkımlara dikkat çekmek amacıyla sazlı sözlü protesto gerçekleştirdi. Protesto gösterisinnde küçük çocuklar darbuka çalarken, büyükleri ise şarkı söyledi.

Öte yandan, Sulukulelilere destek veren fransız bir sirk grubu Galata Kulesi önünde mini bir gösteri yaptı. Fransız abilerinden akrobasi eğitim alan sulukuleli çocuklar da hünerlerini sergiledi.

Sulukule Platformu üyesi Funda Oral, yıkımlara dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Buna başka bir çözüm olabilirdi. Hala da çözüm olabilir. Aynı zamanda yaptığımız etkinliklerle sulukuleli çocuklara eğitim veriyoruz" diye konuştu.
Sulukuleli çocuklar ise "Evimizi yıkıyorlar çok üzgünüz. Biz orda doğduk orda büyüdük. Sulukuleyi yıkmayın" diyerek tepkilerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 20:25:29
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 20:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?