22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Yılbaşı tacizcilerinden biri yakalandı

Beyoğlu’nda yılbaşı gecesi Hırvat turiste yapılan taciz olayına karıştığı iddia edilen A.A. ihbar üzerine yakalandı. AA, kendisini televizyondan görüünce çok utandığını söyledi.

Tatil için İstanbul’a gelen Zagreb Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Hırvat Davorka Begoviç, yılbaşı gecesi arkadaşlarıyla eğlenirken İstiklal Caddesi’nde binlerce kişinin arasında, bir grup tarafından taciz edilmiş ve olay kameralar tarafından tespit edilmişti. Tacizcileri görüntülerden tek tek belirleyen polis, bir operasyon başlattı. Gelen bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kamera görüntülerinden yılbaşı gecesi gülerek Davorka Begoviç’e tacizde bulunduğu tespit edilen 27 yaşındaki A.A’nın Kağıthane’deki evine gitti. Ancak olayı televizyonda izleyen A.A’nın ortadan kaybolduğu belirlendi. Evi takibe alan polis, dün saat 11.00 sıralarında eve gelen A.A’yı gözaltına aldı.

'Çok utandım'

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen A.A. polise verdiği ilk ifadesinde, yılbaşı gecesi arkadaşıyla eğlenmek için Beyoğlu’na gittiklerini ve İstiklal Caddesi’nde kalabalık nedeniyle birbirlerini kaybettiklerini belirterek ‘Caddede kalabalığın bağırdığını gördüm, ben de o tarafa doğru gittim. Kızlara laf atan kalabalığın arasında kaldım ve onlara katıldım. Tacizde bulunan diğer kişileri tanımıyorum. Televizyonda izleyince çok pişman oldum. Aileme ve çevreme karşı çok utandım’ dedi.

Trafik kazası sonucu sol ayağı sakat kalan ve koltuk değneğiyle yürüyebilen A.A’nın evli olduğu ve babasına ait konfeksiyon atölyesinde çalıştığı belirtildi.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 10:06:31
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 12:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?